Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-07-2011, 12:11   #13
Kullanıcı Adı
El Emin
İlk soru benden O bölgenin insanın gerçek sorunları nedir ?

Bir çok sorun vardır.Ekonomi ve ayrımcılık bunların başında geliyor.Ekonomik sorunlar hafiften çözüledursun ama hala ayrımcılık meselesi sorun yapıyor.Batılı memur kesimi herkesi "terorist" olarak görüp yaftalayabiliyor şahsen bende bu durumlarla karşı karşıya kalıyorum aklı sıra aşağılama çabasında olabiliyor.Yani halklar bütünleşirse bu sorun tümden çözülür.

Bu gün düşünüyorum batı yaşıyorum ben iş güç buluyorum acaba ordaki insanlar batıdaki gibi iş güç bulabiliyorlarmı ?

İş imkanları burada kısıtlı.Son zamanlarda eskiye binaen epey ilerleme olsada şuanki durumu ile de çok yetersiz.Fabrikalaşma hala yok.Devlet bu taraflara daha çok destek verebilir zira epey geride kalmışlık var.Hızlı Tren gibi çalışmaları burada gerçekleştirmeleri gerekir.Her ile büyük bir sivil hava alanı ve duble yollar yapılırsa ulaşım sorunu çözülmüş olur eğer bunlar yapılırsa özel sektöre devletin destek vermesinede gerek kalmaz zaten özel sektör kendiliğinden gelir zira ulaşım en etkili faktörlerin başında gelir.

Evlerine ekmek götürebiliyorlarmı ? Götüremiyorlasa bunun yıkıcı psikolojisi ile nasıl başediyorlar ?

Götüremeyenler var.Hemde çokça var.Şahsen babamda o psikolojiyi tespit edebildiğimden çok iyi anlayabiliyorum.İşsiz kaldığı zamanlar eve para getirememenin psikolojisinden adam komunizmi savunacak kadar kızabiliyor veya o psikolojiye kadar düşüyor.Yani ekmeksiz kalmak değilde evine ekmek götürememek çok berbat bir psikolojidir..Çok güzel bir söz vardır ;"Aç ayı oynamaz"..Aynen öyledir ekmek yoksa sağlıklı düşünme yoktur.Ekmek varsa o adam gayet sağlıklı düşünüp olayları mülahaza edip hakkı batılı ayrıt edebiliyor.

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla