Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-07-2011, 13:17   #14
Kullanıcı Adı
Ammar
ben özellikle söylüyorum sorun ekonomik bir sorun değildir. eğer gerçekten böyle olmuş olsadı. haftanın en az 3 günü olaylardan dükkanları kapatılan insanlar isyan ederdi. çünkü bir şehide bir gün boyunca ticaretin durmasın ne demek hepimiz biliyoruz.

devlet kürtleri resmen devletin kuruyucu unsurlarından saymalı herkes Türktür safsatasından vazgeçmelidir. öyle bir hal almalı ki Bir kürt kendini dışlanmış his etmiyecek.

Kürtçe dilinin tüm sorunları resmen ( kanun ) çözülmeli ( bak konuşuyorsun kimse bişey demiyor yada kurs açıyorsun kimse bişey demiyor bunlar çözüm değil keyfiliktir. ) gerekirse bölgede 2. resmi dil olarak kullanılmalıdır. bu durumda kürtçe hütbe istekleride giderilmiş olur. Eski köy ve şehir adları geri iade edilip resmiyet kazanmalı sadece lavhalarda yazmak çözüm değil başkası gelir yasa da yok derk kaldırır aynı mantığa gelir.

Siyasi tutuklamalarda genel af çıkarılmalı geçmişin izleri temizlenmelidir. ( belki binlerce üyelik ve muebet var şuan. apo ne olacak derseniz bana kalsa APO da salı verilmelidir. Halk onun gerçek kişiliğini tanımalıdır. Onu efsane olmadığına şahit olmalıdır. örf adet ve dinleri ile hiç bir ilgisinin olmadığına yine şahit olmalıdır. bu şekilde imralıda ölürse başımıza ATAKÜRD kesilecektir. şimdi bile eleştirilemez durumdadır.

Dini boyutunu ilk mesajımda yazdım. İslam birinci tehdit olmaktan çıkarılmalı.

en son ekonomi bu adımlarla paralel düzeltilmelidir. tek başına bi işe yaramaz.

başımdan geçen olaylar.
kadın ( çağdaş kadın ama ) sordu nerelisin : mardin o zaman sesinle konuşmayalım. ( olabilir konuşmayalım.)
Arkadaşım iki kişi kürdçe konuşuyordu içimde küfür ettim.
arkadaş: ne dinliyorsun ? ( kürtçe ) yüz buruturma ekşitme ( onu orda rezil ettim o başka mesele )
arkadaş: dinlediğimi duymuş uzaktan soruyor hangi dil kürtçe iğğğ ve yüz ekşitme ( orda etmediğimi bırakmadım )
arkadaş: ne o devlet mi kuracaksınız( bırak git başımdan ) kuramazsınız ( la git başımdan ) yine tekrar ( yapmayacağım şeyi yaptım APO yu savunacak kadar ileri gittik- kuracaz la.. var mı ? sen mi siper olacaksın. aha kurdum gelde engel ol. )
arkadaş: kendini nasıl tanımlıyorsun ( ben aslen arabım ana dilim kürdçe ama türkiye vatandaşıyım.) arkadaş küplere biniyor nasıl kürd oluyorsun bu topraklarda yaşayan herkes türktür.
hocam : kürtlerin soyu yok. şimdiye kadar bi devletleri yok ( resmen bağımsızlık için eliniden geleni yaptın der gibi ) hocam kurdukları devleler şu Türklerin zorla kendilerine ata yaptıkları sümerler babiller vb olmasın - hocam neyse dedi.

not : arkadaş derken okul arkadaşları

daha varda aklıma gelmiyor şimdi. sadece türkiyede nüfüsü belki 20 25 milyonu bulan bir millet yok sayılıyor.

atatürk ve atakürd benzerliklerini inş. yazacam. şahit olduklarımı.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla