Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı
Hocam anlamadım seni yine neresini hatalı buldun neresini doğru buldun biraz açıklayıcı yazsan inşaallah hepimiz anlayacağız..
Yani iyilik yapan gayrimüslim diye karşılığını almayacak mı? Allahın adaleti o değil siz benden daha iyi biliyorsunuz diyeceğim kimsenin iyi bilmesinede gerek yok ayetler apaçık ortada;
"7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.
8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür."
Yani herkes karşılığını alacak demek cennete koymak mıdır? Yani ben bağlantı kuramadım..
|
Kardeşim cevaplarım açık aslında olayların gelişimini anlatmaya gayret ediyorum ki meselenin bütününü anlayın !
Yani
örnek vereyim acizane... Samanyolu tv'yi övenler samanyolunun verdiği hizmetleri övüyorlar ama başı açık olanları yahut islami hassasiyete uygun olmayan kısımları kınamıyorlar ! Kınayanları eleştiriyorlar ! Şimdi ne oluyor ! Kavramlar tarafgir hale geliyor...! İkiside haklı ! Kim haksız ! Kimse ! Peki bu konuyu dairelere bölelim şimdi :
a- İslami hassasiyetleri öğütleyenler ! Haklıdır... Lakin güzel bir uslüpla doğru olmadığını söylemelidir ! Tv'yi övenlerde bunun doğru olmadığını ! Lakin hizmetler adına daha iyi olabileceğine dair cehdlerini ve bu cehdde karşılarına çıkan problemleri hassasiyetleri öğütleyenlerle paylaşmalıdır !
b- Geneli ile hizmet edenler ! Haklıdır... Lakin herşey doğruymuş gibi savunulması, taassuba düşülmesi ! Sanki hassasiyeti öğütleyenlerin doğru olmadığı algısı üretmektedir...!
Algıyı deccali şekilde yçneten mihraklarda ! Üst perdeden körüklerler ! Taassuba düşen tarafların safları ayrılır ! Olan budur !!!
İnş... İzah edebilmişimdir...!