Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-07-2011, 21:40   #13
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam anlamadım seni yine neresini hatalı buldun neresini doğru buldun biraz açıklayıcı yazsan inşaallah hepimiz anlayacağız..
Yani iyilik yapan gayrimüslim diye karşılığını almayacak mı? Allahın adaleti o değil siz benden daha iyi biliyorsunuz diyeceğim kimsenin iyi bilmesinede gerek yok ayetler apaçık ortada;
"7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.

8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür."

Yani herkes karşılığını alacak demek cennete koymak mıdır? Yani ben bağlantı kuramadım..
Kardeşim cevaplarım açık aslında olayların gelişimini anlatmaya gayret ediyorum ki meselenin bütününü anlayın !

Yani örnek vereyim acizane... Samanyolu tv'yi övenler samanyolunun verdiği hizmetleri övüyorlar ama başı açık olanları yahut islami hassasiyete uygun olmayan kısımları kınamıyorlar ! Kınayanları eleştiriyorlar ! Şimdi ne oluyor ! Kavramlar tarafgir hale geliyor...! İkiside haklı ! Kim haksız ! Kimse ! Peki bu konuyu dairelere bölelim şimdi :

a- İslami hassasiyetleri öğütleyenler ! Haklıdır... Lakin güzel bir uslüpla doğru olmadığını söylemelidir ! Tv'yi övenlerde bunun doğru olmadığını ! Lakin hizmetler adına daha iyi olabileceğine dair cehdlerini ve bu cehdde karşılarına çıkan problemleri hassasiyetleri öğütleyenlerle paylaşmalıdır !

b- Geneli ile hizmet edenler ! Haklıdır... Lakin herşey doğruymuş gibi savunulması, taassuba düşülmesi ! Sanki hassasiyeti öğütleyenlerin doğru olmadığı algısı üretmektedir...!

Algıyı deccali şekilde yçneten mihraklarda ! Üst perdeden körüklerler ! Taassuba düşen tarafların safları ayrılır ! Olan budur !!!

İnş... İzah edebilmişimdir...!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır