Bir grup varki;Sadece Gülen ve Erdoğan için değil, Müslüman toplumu biçimlendirip güç ve iktidar hevesiyle iktidarın nimetlerinden faydalanmak için Demirel'i de ,Ecevit'in peşinden vakti zamanında koştukları gibi Müslüman toplumu yetmiş yedi fırkaya bölmekte herhangi bir sakınca görmemektedirler...
Müslüman'ların refleksleri ve zaaflarından yararlanıp gücün ve iktidarın yanında olmuşlardır.Hakkın ve Adaletin yanında pek olamamışlardır...
Hocasından cemaatine siyaset devlet adamına kadar Müslümanların feryadlarına ses vermedikleri gibi Dini istedikleri gibi siyasete alet edip Müslümanların içine truva atı sokmuşlardır.Sonra ;"en iyi müslüman biziz" demişlerdir.Bu haksız tutum karşısında itiraz edenlere de "kötü müslüman" (O da ne demekse) kendilerini Mürşid ilan etmişlerdir!!!
Müslümanlığı geçmişte Menderes'e oy vermekle eş değer tutan bu İyi Müslümanlar, orta vadede Ecevit ve Demirel'e toz kondurmadıkları gibi bugün ise Gülen Hoca ve AKP'nin yanlışlarını dile getirenleri küfürbaz ilan edip sövgü'den bahsedebileceklerdir.Daha da ileri gidip bugün;Gülen ve Erdoğan hakkında tek satır eleştiriyi bile Müslümanlar arasında "tefrika" görüp İnsanların imanını manavdan kilo ile elma alıp verir gibi sorgulama aymazlığına düşeceklerdir...
Evet,bizde ağacı meyvasından tanırız...
Ağaç kötü değil,meyvası çürük'tür...
Bu ağaç genelde bu tip ikiyüzlü Müslüman yetiştirmiyor ama arada sırada bunlar gibi kaçan koruk öğrenciler misali gibi para ve rant meraklısı laf cambazlığından başka hiç bir şey bilmeyen kibirli ve bencil, "en önde ben gözükmeliyim,arpadan hisseyi kapmam gerekir " diyen tipleri azda olsa kısmen aramıza sokabliliyor.
Amma biz bu tipleri;"yanlış bile olsa desteklediğim partime,liderime söz söyletmem" diyen ağızlardan tanıyoruz."Onlar ne yapmışsa,ne demişse doğrudur" diye Biat edip haksızlığın karşısında dut yemiş kilitlenmiş ağızlardan dolayı da geçde olsa farkedebiliyoruz...
Samimi Müslümanlar;herhangi bir topluluk içinde haksız bir tutumla karşılaştıkları zaman;Zaliminin karşısında dimdik dururlar.Elleriyel,gönülleriyle imkanları nispetinde zalimlere meydan okurlar.Ama bunlar; her daim güç ve iktidarın (adı akp,dp,dyp,dsp olsun hiç farketmez onlar için) bekçiliğini ve kollayıcılığını yaptıklarından oterite'den izin almadan tek kelime bile söylemezler.Kötülüklerin ayıplarını, yanlışlarını anlatmazlar.Edebiyle ve dusturuyla bu haksızlıkları,ikiyüzlülükleri anlatanları sevemedikleri gibi hristiyanla bile diyalok yapabilirler ama bu insanları "Yüzsüz" görüp Müslüman'lıktan çıkaran bu tiplerin asıl edepsizlerin olduğudur...
Küçük olsun benim olsun,yanlış olsun benim tayfa'dan olsun,hırsız olsun bizim takımdan olsun zihniyetinin getirdiği en tehlikeli nokta'larının en ağırı ;bizim gibi düşünmeyen,bizim biat ettiklerimize eleştiri yapan herkes, "Zındık"tır mantığı bırakın Müslümanını insanlığın bittiği son noktadır.Ne olursanız olun ama önce karşınızdakinin de insan olduğunu önce bunların öğrenmesi gerektiğidir.Herkes hata yapabilir ama bunlar hata yapmaz!
"Ben böyleyim ,ben mükemmelim" demek yada böyle bir hava meydana getirmek beşeri bir olgu olmamakla birlikte Şeytan kibrine ateş odunu taşımaktır...
Herşey/herkes görüldüğü kadar masum değildir...
Nasihatim ve tavsiyem kendime olmakla birlikte, karşı mahalle'de oturanlaradır...
Kaynak:
http://www.birlikteforum.com/forum/g...#ixzz1LlqzLi00