HAKAN ALBAYRAK OLMAK İÇİN…
Biliyorsunuz Hakan Albayrak’ın babası sevgili Ziya Amca iki hafta kadar önce vefat etti.Ziya Amca 1 hafta beyin kanamasından dolayı bitkisel hayattaydı. Arkadaşlarımız o günlerde hastane bahçesini doldurup boşalttılar gerçekten. Allah hepsinden razı olsun.
Bizler oradayken, Kaddafi’nin bombardımanıyla sakat kalmış yüzlerce Libyalı da bahçede kolsuz, bacaksız durumda hüzünle dolaşıyorlardı.
Hakan’ın babası için umutlar tükenmişti ama bir şey dikkatimi çekti: Hakan, gelen giden herkese birkaç kez utanarak şöyle dedi: “Libyalı Müslüman kardeşlerimize de Selamun Aleyküm deyin, gurbette olduklarını hissetmesinler. Dil bilmiyorsanız bile Selamun Aleyküm deyin...”
Libyalılara, Hakan’a, bir de kendi insanlığıma bakıp ağlamak için oradan kardeşlerimize “Selamun Aleyküm” diyerek uzaklaştım.
Evet, Hakan kendi babasının başını beklerken bile ümmeti düşünüyordu, aklı fikri onlardaydı, bunu sezmiştim.
İşte şimdi önce kendime sonra da size Hakan Albayrak olabilmenin ilk şartını söylüyorum: Başka Müslümanların dertlerini kendi acınızdan büyük göreceksiniz…
|