Alıntı:
havace Nickli Üyeden Alıntı
Yazdıklarınıza cevap yazılabilir ancak benim o kadar vaktim yok ve anlamamak ta ısrarlısınız ...
hepsine cevap yazmaya vaktim yok ilk baştakine yazayım o yeterli...
Afkanistandaki Mücahitleri sevmekle beraber hangisi Cihat Ahkamını biliyor tam anlamıyla...
Ben bizzat Afkanistandan gelen iki kişi ile tanıştım , İSLAM Ahkamından haberleri yoktu...Namaz kılıyorlarmı idi sorusunu ise cevaplamayım... (ama hepsi böyledir demiyorum)
Şeriatı uygulamak içinde İSLAM ahkamını bilmek gerekiyor , Çeçenistan deseniz vehhabi zihniyeti almış yürümüş... Hicret edeyim diyorsunuz Halbuki orada can güvenliği olmadığını sağır sultan bile biliyor. (bakın hicret niyeti diyorum cihad ayrı şey) ... Zaten sorunuza cevak olarak Afkanistanda birincisi Ehli Sünnet iktidar değil , ikincisi kukla yönetim başta...
Yazdıklarınızın bir kısmını okudum , mantık yürütme akıldan görüşler falan ...
Dinen temeli olan şeyler yazın diycem ama ondada birsürü yanlış yazabilir ve bunu isteyen bu fakiri de vebale sokabilirsiniz ...
Ayrıca ilim cihadı dağlarda cihaddan üstündür.... Özellikle ülkemizi sarmış sakat akımlar ve bir takım din adamı kisvesindeki görevlilerin fink attığı bu dönemde ...
Bu sebeple ilmi münazaralara girmeden bu konuyu burada kapatalım ... Zira ilzam olmanız bana birşey kazandırmaz ve ilmi seviyesi anormal yüksek zatlarla yaptığımız münazaralardan biliyorum bu gibi durumlar ciddi sıkıntı yapıyor içimde (hasım ilzam olsada)... kapatalım bu konuyu bana bir şey yazmayıngidin ilim ehline sorun.. savaş hocalar olsun gönenç hocalar birisine sorarsınız... öğrenirsiniz ve vehimle yazma tehlikesinden kurtulmuş olursunuz ....
|
Siz yinede size verdiğim hadisi aliminize götürünüz... Onlar anlayacaktır...!