Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-22-2011, 17:57   #4
Kullanıcı Adı
Eşref
Uzun ve gereksiz bir yazı olmuş. Atatürkçü düşünce sistemi veya Atatürkçülük demek, Demokrat Parti'nin kurucusu Celal Bayar ve onun en yakın arkadaşı Adnan Menderes'in yolu demektir. Bunu bizzat Atatürk söylüyor. Peki günümüzde kimler Menderes'in Bayar'ın yolundan gidiyor?

Atatürkçülük diye bağıran CHP zihniyeti ne yaptı? Bayar'ı idama mahkum etti, Menderes'i astı. Atatürk'ün cumhurbaşkanlığı için uygun gördüğü Fevzi Çakmak ise öldürüldü. Bu nasıl bir Atatürkçülük?

Eğer bunları yapanlara bakarak bir Atatürkçü düşünce sistemi ararsanız, hiçbir sonuç elde edemezsiniz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Millete yepyeni bir program bildirdiniz. Bu program, benim millete söz verdiğim konulardır. Celâl Bayar ve arkadaşları benim millete söz verdiklerimi yapacaklarını bana ve millete söz verdiler. Ben, milletle birlikte Celâl Bayar’ın ve arkadaşlarının programının nokta nokta uygulandığını izleyeceğim. Daha iyi açıklayayım: Ben Türkiye Cumhurbaşkanı Atatürk ve Türk milleti, Başbakan Celâl Bayar’ın ve onun hükümetinin programını izliyoruz."

(Atatürk / 1937)
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla