‘Survivor’ yarışmasının reyting başarısı Karadenizlilere ilham verdi.
‘Survivor’ yarışmasının reyting başarısı Karadenizlilere ilham verdi.
Acun  Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Survivor’, Nihat Doğan ve Taner  gibi  güçlü rakiplerini geride bırakan Derya Büyükuncu’nun zaferiyle  bitti,  Karadeniz’in 18 ilinden yarışmacının katılacağı ‘Lazvivor’  başlayacak.  Bakalım orada ne Temel’ler, Fadime’ler çıkacak?
İstanbul’da ne zaman  şehir gürültüsünden ve sıcağından uzakta, çam  ağaçlarının altında temiz  hava alıp, kafamı dinlemek istesem Ümraniye  Çırçır Ormanı’ndaki Eyüboğlu  Cafe’ye atarım kendimi...
Çam ağaçlarının temiz havası, kuşların sesi acayip dinlendirir beni.
Önceki gün de öyle yaptım.
Kafenin  sahibi Sacit Eyüboğlu’yla sohbet ederken konu ‘Survivor’a  geldi. Sacit  Eyüboğlu, “Yakında bizim uşaklar da o yarışmanın aynısını  yapacak” dedi.
Nasıl yani deyince de, ‘Karadenizliler Yarışıyor’ (Lazvivor) adlı yarışmanın kataloğunu getirip, önüme koydu.
Alıp, inceledim, bildiğimiz televizyon proje dosyası.
Mavi Karadeniz TV’de ekrana gelecek yarışmanın dosyasında yazanlarla yetinmeyip, sonundaki iletişim numarasını aradım.
Yarışma iki ay sürecek
Programın  yapımcısı ve aynı zamanda sunucusu olan Berrah Terzioğlu  çıktı aradığım  numaradan. Terzioğlu, ‘Lazvivor’la ilgili şunları  söyledi:
“Yarışmanın  amacı Karadeniz kültürünü tanıtmak bölgemizin zorlu yaşam  koşullarını  göstererek Karadeniz insanının birlikte güzel işler  başarabileceğini  gözler önüne sermek. Takım çalışmasının güzelliğini ve  birlikteliğin  önemini gençlerimize aşılamak istiyoruz.
Karadeniz’in 18 ilinden  insanların katılacağı yarışmamızın ilk bölümü  Şile’de ikinci bölümü ise  Karadeniz’de gerçekleştirilecek. 
İki ay sürecek Lazvivor’da  yarışmacılar, bir dere kenarına  konuşlandırılacak. Yarışmacılar, gıda  ihtiyaçlarını bu alana  bırakacağımız evcil hayvanlardan ve doğadan  sağlayacak.
Yarışmacılar, sepet örme, balık tutma, sal yapımı,  tırmanış, hayvan  sağma, barınak yapma, değirmende un öğütme, iple  dereden geçme, tahta  yarış arabası yapma, atma türkü ve Karadeniz  oyunları gibi  kategorilerde maharetlerini sergileyecek.
Yarışmanın birincisinin kazanacağı ‘büyük ödül’ şimdilik sürpriz.
Neden mi?
Çünkü  ‘Lazvivor’un sunucusu Berrah Terzioğlu, “Büyük ödül için sponsor   görüşmelerimiz sürüyor. Ya bir otomobil olacak ya da daire, ama henüz   daha netleşmedi bu” dedi.
Ali Eyüboğlu