ben bölge insanı olarak ALmi kadar iyimser değilim malesef.
bizim kürtler medeniyeti 50 yıl geriden takip ediyor. kürtlerin yoğunlukta yaşadığı illerde her geçen gün medeniyetin gelmesini beklerken cahil köylüler oluk oluk şehir merkezlerine yerleşmeye başlıyor. şehrin içine ediyorlar. her geçen gün adamlar güçleniyor. partimizin özgürlük adı altında uygulamaya koyduğu bazı uygulamalar en çok pkk nın işine yaradı. özgürlüklerden bahsediyorum. öyle cahil bir milletiz ki kürtlere yönelik özgürlüklerin artışını hükümete değil de pkk ye bağlıyorlar. pkk mücadele etmeseydi bu özgürlükler verilmezdi. veya bdp mecliste olmasaydı hükümet kürt sözcüğünü ağzına dahi almazdı gibi söylemlerle nankörlük ediliyor.
avrupa solundan inanılmaz bir destek var. bdp li belediye başkanları kendi illerinden çok avrupadalar. inanılmaz maddi kaynak sağlamış durumdalar. avrupadaki siyasetçilerden akıl alıyorlar. ne yazık ki çok sayıda pkk propagandasını yapan medya kuruluşu uydu üzerinden yayın hayatına başladı. her köşede pkk propagandasını yapan ulusal gazeteler satılıyor. bunlar biraz da hükümetimizin eseri.
güney amerika ülkesi arjantin ermeni soykırımını tanıdı diye kıyameti koparabiliyoruz ama pkk nın sözcülüğünü yapan gazeteler "ermeni soykırımını tanı T.C" başlığıyla rahatlıkla çıkabiliyor. nerede bu içişleri bakanı? içişleri bakanımız beşir atalayın işi gücü İslami stk lara baskı yapıp onları mücadelelerinden vazgeçirtmek. Beşir Atalay islami stk larla uğraştığı kadar pkk ile uğraşsaydı pkk bugün medyada böylesine etkin durumda olmayacaktı.
şuan Kızıltepedeyim. mardin havaalanı burada. ilçeye 5 km mesafede. şehrin tabela nüfusu 135 bin. hükümetimizin/devletimizin ciddi yatırımları olmuş. iş alanları genişlemiş. kızıltepe duble yollarla çevre ilçe ve illere bağlanıyor. öte yandan ilçe merkezinde belediyenin görev alanında olan asfaltma işine bakıyorsunuz yok. yollar tozdan geçilmiyor. caddeler kirli. belediye çalışmıyor, halk da memnun değil ama seçimlerde %70 in üstünde oy aldı bdp.
hakkari kadar dünyada berbat bir yer var mıdır merak ediyorum. yollar hala çamurdan geçilmiyor. belediyenin çakılı tek bir çivisi yok (abartısız) ama bizim eşek halkımız gidip %80 oy veriyor bdp ye. neden diye sordum hakkarili bir arkadaşa? neden bdp? görmüyormusun her yer çamur içinde, pislikten geçilmiyor. ne dese beğenirsiniz? tozdan çamurdan önemli şeyler var!
|