çok ama çok ısrarcı olunamıyor bazen abiler , arkadaşlar.
mesela
sen baş örtünü takmamışsın neden takmadın günah değilmi ! sen şuraya neden baktın günah değilmi ! sen şuşu şahısla evlenmelisin lakin o kişi dindar değilimi !! şu marketten alışveriş yapma içki satıyor günah değilmi !! şu tv lere bakma günah değilimi !! şu reklamı izleme şu filmi izleme çünkü öpüşme var !! bakma kızıM elin erkeğini ! bakma oğlum elin kızına ! namazlarını kıl hesap var !
bir yandanda şöyle yanıtlar geliyor mesela ::
yok ya bu kadarda olurmu, evemi kapanalım, niyetim kötü değilki nerden biliyorsun , yobaza bak, belkide evlenecem nerden biliyorsun niye bakmayalım ki, bu kızı tanıyamammı belki gönlü yok , namazın kazası yokmu, ALLAH ile kul arasına girilirmi ,neden bana karışıyorsun, islamda özgürlük yokmu ??
================================================== ==========
bu konuda aslında birbirlerimize ısrarcı olmamamız lazım gerekiyor kanımca..
ÇÜNKÜ BİZLER AHİRETE İNANIYORSAK BİR GÜN İÇİN ÖLECEĞİMİZİDE İNANIYORSAK !!
BIRAKALIM ÖLÜMÜ BEKLEYELİM ARKADAŞLAR, İYİYSEKTE KÖTÜYSEKTE BÖYLE SORULAR VE CEVAPLAR BİZİ ADAM EDEMİYORSA AHİRETTE YÜCE DİVANA HEPİMİZİN VABALİ GÜNAHUI SEVABI ZATEN SORULACAK,,
NASIL YAŞAMAMIZ GEREKTİĞİ KONUSUNDA PEYGAMBER EFENDİMİZ SAV in YAŞANTISI YANİ ''SÜNNET YAŞANTISI, DİĞER MÜBAREK PEYGAMBERLERİN YAŞANTISI , EVLİYALARIN YAŞANTISI BİZE ZATEN BİR YOL TEBLİĞ EDİLMİŞ ,,ARTIK AHİR ZAMAN GÜNLERİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN HERKESİN İMANI KENDİNE,,YANİ ''LEKÜM DİNİKÜM VELİYE DİN '' SENİN DİNİN SANA, BANİM DİNİM BANA '' KAFİRUN SURESİNİN SON AYETİDE ZATEN BU KONUDA BİZİ KESİN UYARIYOR.
BİZLER İSTER UYARIZ İSTER UYMAYIZ,İSTER BAKARIZ İSTER BAKMAYIZ,İSTER BU GÜNAHI İŞLERİZ İSTERSEK İŞLEMEYİZ,,
|