Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-15-2011, 20:16   #8
Kullanıcı Adı
Tuğrul Paşa
Şimdi bu 13 ocağa düşen ateşi söndürmek bir yana, hafifletmek için ne yaparsak yapalım ne yazarsak yazalım bu acı ve ızdırabı hafifletemeyiz...

Rabbimizin katına yükselen bu saf Anadolu aslanlarına rahmet ve mağfiret dilemekten başka hiç bir şey gelmiyor olması da yüreğimi parçalıyor...

Ateş düşen bu 13 ocağa da Yüce Rabbim sabır ve metanet ihsan eylesin diyorum...

Yeter artık...

Tv'da haberleri dinleyemez duruma geldik.Nedir bu kınalı kuzularımızın üzerinden oynanan oyunlar,Yetmedi mi bu rant ve kazanç sağlama aymazlığı...?

Son bir aydır yazıyoruz ama nafile artık.Kelimeleler kifayetsiz, sözcükler anlamını yitirmiş...
bdp/pkk terör örgütünün lojistik idari yada kurumsal (!) bürosu gibi hareket edenleri kazanmak (!) adına verilen (yada daha da verilebilecek) tavizleri desteklemiyoruz diyoruz neden duymak istemiyorsunuz.Bu kadar mı dilleriniz Lal oldu?

Anlayamadığınız şudur; Karşımızda faşist bir siyasete,kan ve şiddet siyasetine teslim olmuş büyük bir kitle var.Bilerek ya da kendilerini güya kamufle ederek bu siyasete destek veren yüceltip aklamaya çalışan büyük bir kitle var!
Ve bu azgın şirazesi çığırından çıkmış kitlenin sayısı azalmıyor,bilakis artarak katlanıyor.Çözüm diye ortaya koyduğunuz şeylerin inanın hiç bir kıymeti harbiyesi yok bu malumun ilanı coğrafya'da...

Çetrefilli bölgede görev yapan güvenlik güçleri gerek candaş ve yandaş medya gerek bir kısım emri belli merkezden yönetilen malum siyasetçiler, gerekse bir takım yanlış politikalar sayesinde yıldırılmış, pasif hale getirilip ürkek hale sokulmuştur.Müdahale ve caydırıcı güç olma özelliğini kaybedip sözkonusu emniyet ve güvenlik güçlerine yönelik her türlü gayri meşru eylem , meşru sayılır hale gelmiştir...

Açıkcası üst seviyede moralli olması gereken güvenlik güçleri moral motivasyon bakımından hiçte iyi durumda değildir.Siyasetçi, enteli danteli yazarı çizeri sıcak yataklarında özgürlük (!) vs gibi ahkam keserlerken güvenlik güçleri zifiri karanlıkta gece geç saatlere kadar malum coğrafya'nın şehir merkezlerinde eli kanlı örgüt yandaşlarıyla gaz ve su ile mücadele etmeye çalışmaktadır...

Gaz ve su atan güvenlik güçlerinin karşısında şehrin ortasında alenen görevli iki askerimizi keleş/kanas ile 10 metre arkalarından alçakça şehit edenlerin niye elinde su'dan başka her türlü bomba ve silah olduğunu bir takım özgürlükçü entel'ler nedense bir iki satır dahi söyleyemezler...
Çünkü moda artık özgürlükçü ve kürtçülüğün prim yapar hale gelmesinin acı bir ikiyüzlülüğüdür.Devlet'e ve güvenlik güçlerine taş,sopa'yı geçtim, bomba atıp ortalığı kan gölüne çevirmek kanıksanmış bir acizlik ve kabül edilmiş bir çaresizlik olarak telakki edilmeye başlanmıştır. Bu vb kabüller sayesinde Devlete sevgi artmamış olup düşmanlık daha da azmış, aksine son yıllarda yapılan iyileştirmelere rağmen arttıkça artmıştır...
Hatta öylesine ki, yörede bazı il ve ilçelerde devlet hakimiyeti tamamen ortadan kalkmıştır...

pkk/bdp çizgisinde ayran budalası sempatik Kürtler (!) için istedikleri verilse bile (isteklerinde ardı arkası kesilmeyecek o da ayrı bir mevzu) özlenen ve talep edilen huzur ve kardeşlik ortamı oluşmayacaktır.Çünkü tavizlerin arkası dur durak bilmiyor.Bugün duymak istemediğimiz bir talep yarın verilse dahi bu aymazlıkların artık hiç bir sonu gelmeyecektir.Ben bu vb küstah talepleri dipsiz kuyu gibi düşünüyorum.Attığınız taş bir türlü dibi bulamayacak ve bizler de sabırsızlıkla taş'dan (bomba'lardan) gelecek sesi bekliyor olacağız...

Bugün sokaklarda, meydanları ortalığı ateşe veren Kürt gençlerin çoğu 80′li (hatta 90'lı) yılların sıkıntısını görmemiş gençlerdir.Yeni yetme bir sürü asi, örgüt hayranı sözde sol'cu genç devlete düşman yetişiyor yada özellikle yetiştiriliyor.Malum bölgedeki eğitim sistemin bu yetişme tarzında çok büyük bir payı olduğunu düşünüyorum.Yerel öğretmenlerin bir çoğunun örgütlere platonik aşkla bağlandığını bilmeyen yok gibi.Aksini iddia eden gider bunu yerinde birazda olsa incelesin diyorum.Devlet'ten maaş alan,millet'ten beslenen yerel memurlar genç kirlenmemiş dimağlara ne aşılıyor ki bu bölge bu kadar asi ve isyankar beyinler üretmeye devam ediyor hala...
Mesele çok derin, etraflıca da yazsak bitmez.Ümitli değilim bende artık, açıkcası önümüzdeki yıllarda çok sancılı süreçlerden geçeceğimizi düşünüyorum.Yazık olacak gençlere ve geleceğimize...

Hulasa ; Bu terör/terörist adı altında basite indirgenen sorun, Türkiye’de, "vatandaşlık görevi" diye adlandırılan askerlik yapma mecburiyeti çerçevesinde ve zorunlu olarak bile olsa, pek çok evden şehit cenazesi çıkmasına sebep oldu,olmaya da devam edecek gibi gözüküyor...
Neden bu korku feryatlarımızı, geleceğimizi karartmayın haykırışlarımızı duymuyorsunuz?
Esen rüzgar'dan bile kıskanıp çekindiğimiz/kolladığımız evlatlarımızın geleceği üzerinden o pis ellerinizi çekmemekte ısrar ediyorsunuz?
Bizim evlatlarımız , sizin fil sahanızda daha ne kadar çimen olmaya devam edecek?
Tuğrul Paşa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla