Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-18-2011, 02:31   #28
Kullanıcı Adı
ALmi´
Buraya yazacağınız hçbir yorum sonrası bu konuda tatmin olacağımı sanmam. Benim tatmin olup olmamam sizin umrunuzda bile olmayabilir. Fakat düşüncemin değişmeyeceğini belirtmem açısından böyle bir yorum yapmak zorundaydım. Tatmin olmam. Çünkü her konuda Kur'an-ı Kerimi ya da Hadisi şerifi kıstas alırım. Birçok kişinin yaptığı ve yapması gerektiği gibi.

Her cümlenizden sonra (sadece siz değil birçok kişi) bu konuda lafa ''bence'' diye başlar. Bence diye başlayan ya da şu kadar alim bunu kabul etmiş, bu kadar alim reddetmiş diyerek hiçkimse bir konuya kesin bir hüküm veremez.

Biz sabaha kadar tartışsak da. Önümüzde duran bariz bir gerçek var. Kimi alimler mekruh kimi alimler helal kimi alimler de haram görmüş sigarayı. Alimlerin tamamı bu konuda görüş birliği yapsa, o zaman belki bir nebzede olsa dediğinize katılır, o alimlerin tamamının dile getirdiği görüşe hak verebilirdim. Fakat henüz alimler arasında bile görüş farklılığına yol açmış bir konu hakkında ''net'' bir fikir beyan etmem. Yukarıda da dediğim gibi edenlerin söyledikleri ile de pek ilgilenmem.

Siz sigaranın haram olduğunu kabul edip o şekide mutlu oluyorsanız o halde istediğinizi yapabilirsiniz Benim düşüncem bu
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla