Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-18-2011, 18:20   #5
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
serdary Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yalnizca sirketlerarasi anlasmalarin devam etmesi %73luk artisa sebep olmaz bence.

Elbetteki ve ne yazik ki bazi durumlarda simdilik elimiz kolumuz bagli ama Turkiye kendi piyade tufegi uretimini yapabilme noktasina ulasirken, askeri arac uretimine baslamisken vs. vs. yani yavas yavas ayaga kalkarken israil ithalatinda bu kadar buyuk buyume rahatsiz edici gelir bana...

Bu durumda `Is baska arkadaslik baska` mantigi da cok terstir cunku is yaparken israile para kazandiriyoruz elini guclendiriyoruz ve dahasi bir nebze daha baglaniyoruz ona...

Basit bir soylem olabilir ama onlara verdigimiz parayla gazze gibi yerlerde neler oldugunu benden iyi biliyorsunuzdur. Herkes mumkun mertebe bu mallari kullanmamaya ozen gosterirken -veya biz oyle zannederken- bu buyuklukte artis uzuntu vericidir...

Ve bir de su soru gelir aklima: Ne oldu da bu denli bir artis oldu?(veya ne degisti)

Not:Kullandigim makinanin dili ingilizce ve turkceye simdilik ceviremedim kusura bakmayin...
Olay basit muhterem lafla olmuyor alternatif üreticeksin millete, millette boykot edebilsin rahat rahat... Şöylede birşey var yahudi markaları yıllardan beri var belli bir prestiji var hem kalite adına hem marka adına bunları yıkabilecek kalitede birşey üret ki insanlar yahudi markalarını tercih etmesin, süt, soda, su ( en fazla tükettiğim sıvı maddeler) en küçüğünden bunlarda adam gibi Türk marka var mı ? Bkz. Freşa rakip olabilecek başka bir marka söyleyebilir misin bana ? Yok çünkü...