Alıntı:
serdary Nickli Üyeden Alıntı
Osmanlı ile Türkiye arasında çok fark var. Tabii ki gelecekten umutluyum ama çok fazla iyimser olamıyorum maalesef...
|
Tabi ki var. Çağın ve değişimin getirdiği farklılıklar doğaldır. Bugün hangi ülke tarihindeki durumuna büyük bir benzerlik gösteriyor ki? Ama her şeyin özü aynıdır. Türkiye'de ve şimdiki devlet yapılanmamızda da bu potansiyel görülmektedir. Tarihe bakıp gururlanıp gelecekten umut kesmek pek mantıklı bir duruş olmayacaktır eminim. Tarihimizdeki başarılarımızla gurur duymamız, hatalarımızdan da ders çıkarmamız gerekmektedir ve yolumuzu buna göre çizmemiz lazımdır.
Mevlana'nın şöyle bir sözü var, bu konu üstüne vermek abes olmaz herhalde.
''Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın .''
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı
Serdar kardeşim'e kısmen katılıyorum aslında.
Vel hasılı '' Muhteşem '' kardeşim;
Bizim Süper güç olacağımız yok, gerekde yok.
Biz olacaksak Süperİman Ülkesi olmaya gayret etmeliyiz, başka bir yol yok...
Serdar kardeşim'e katılıyorum, şimdi pek iyi değil durum çok tefekkür edip çok çalışmamız lazım çok...
|
Büyük bir güç haline geleceğimize, İslam dünyasının tekrar hamisi olacağımıza ve Avrupa' da etkili bir ülke olacağımız konusunda inancım sonsuzdur. Hatta bu inancı edinmemdeki en büyük etkenlerden biride AK Parti hükümetinin Türkiye'nin prestijini oldukça arttırması ve dünyaya yön veren bir ülke haline getirme vizyonudur.
Sizin endişeniz milletimizin İslam'dan kopmuş olmasıdır ki sözlerinizden bu anlaşılıyor. Fakat ben böyle düşünmüyorum. Toplumlar değişir bunun önüne geçemeyiz. Fatih gibi Kanuni gibi tarihi şahsiyetler bugün dünyaya gelse çok dindar bir ülke olsak bile ortaya çıkan değişime şaşırır ve öfkelenirdi. Aynı şey Fatih'ten önceki Müslümanlar içinde geçerlidir. Değişimin önüne geçilemez. Bir ulus herzaman her şeyi muhafaza edemez ve aynı kalamaz. Bu Avrupa içinde geçerliydi, bizim içinde geçerli.
Çalışmamız lazım evet, hemde çok. En azından ben üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum ve yapacağım.