Şuandaki durumumuzla ancak bölgesel bir gücüz zaten ki bunu da kimse inkar edemez. Fakat seninde söylediğin gibi ben bu 'potansiyeli' görüyorum. AK Parti eksilerden artılara getirdiyse, bizde AK Parti'nin ardından artıları çoğaltma derdine düşmeliyiz. Ana hedefimiz bu olmalıdır.
Sorunları kesinlikle inkar etmiyorum ve önümüzdeki sorunlarıda biliyorum, bunları çözmek için hepimizin fikri var fakat uygulamaya henüz geçememiş fikirler. Elbet tartışıp, görüşüp fiiliyata geçireceğiz.
Bunu milliyetçilikle yaparız, ümmetçilikle yaparız demek oldukça yanlış olacaktır. İki anlayışta Osmanlı'nın çöküş yıllarında ortaya çıkmıştır zaten. Bunu ayrı bir yerde tartışabiliriz. Hangisinin Türkiye'yi iyi yapacağı şahıstan şahısa değişir çünkü. Fakat önemli olan devletin ve ulusun ana sorunlarını ortadan kaldırarak bir vizyon belirlemek ve bu konuda ilerleme göstermektir.
Ütopya bizi yükseltmez uyutur demişsin. Çok doğru söylemişsin. Ama benim bahsettiğim şey bir ütopyadan ibaret değil, çalışırsak, sabredersek ve durmadan yola devam edersek varacağımız noktadır. Ve ben bizde bu özveriyi, çalışkanlığı ve potansiyeli görüyorum. Türkiye'nin bu sene itibariyle en hızlı büyüyen ekonomi haline gelmesi, stratejik konumu, tarihi zaferlerle dolu olması, nüfusunun diğer Avrupa ülkelerine göre ideal olması ve 21. yüzyıl itibariyle bölgesel bir güç haline gelmeside ülkemizin artık geliştiğini ve daha büyük hedefler çizmesi gerektiğinin kanıtı olarak görülebilir. Ecdadımızın kurduğu tarihteki diğer devletler gibi modern çağda kurduğumuz bu devleti dahada ileri taşımak gereklidir.
Özeleştiri kesinlikle yapılmalı ve daima yapmalıyızda. Malum ülkemizin eleştirilecek çok yanı var. Ama bir 10 sene, 20 sene öncesine bakarsan ülkemiz büyümüştür ve büyümeyede devam etmektedir. Eğer bu istikrar yakalanır ve Türkiye yeni anlayışlar kazanıp özveriyle çalışırsa ulaşmak istediğimiz noktaya varırız.
Konu Muhteşem tarafından (07-25-2011 Saat 02:05 ) değiştirilmiştir..
|