07-31-2011, 23:19
|
|
|
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı
Degerli kardesim,
sizin tutumunuzda cok yanlis.
Öyle bir tablo ciziyorsunuzki her pisligin altindan sanki hep sünniler cikiyor.
Israil gazzeye saldirdiginda hangi sünninin sesi cikti demek gercekleri görmemektir. Dünya ayaga kalkti. müslim gayrimüslim tepki verdi...yalnizca sii camia arka cikmadi, dünya müslümanlari ortak davalarinda ortak tepki verdi.
Saddam'i sünniligi temsil eden birisi olarak görüyorsan diyecek birseyim zaten yok.
Akli basinda hangi sünni alim israile destek vermis?
Körfez ülkelerinin basindaki despotlardan yola cikarak sünniler yardim etmedi mantigi yanlis bir mantiktir.
Hatali davrananlar olabilir.
Bu sünni kesimdede var sii kesimdede var.
Ayrimcilik yapilmasin eyvallah.
Fakat sünnilerin hic bir sey yapmadigi gibi bir tablo ortaya cikarmak yanlistir.
|
öncelikle ben de bir sünniyim. yorumumdan "her pisliğin altından sünniler çıkıyor" lafını nasıl ve hangi cümlemden çıkardınız bilmiyorum. ben kişiler bazında değil ülkeler bazında yaklaştım olaya. İran'ı eleştirenler için o yorumu yaptım. günümüzde sünni olup da İran gibi dirayetli olan, yeri geldiğinde batıya kafa tutabilen bir Sünni ülke yok. son zamanlarda ülkemizi saymazsak tabi. İran ideolojik olarak direnirken, Irak'ta Şiiler fiili olarak mücadele veriyor. Bugün ABD Irakta Şiilerin bölgesine neredeyse hiç giremedi. Lübnanda direnen kesim yine Şii Hizbullah. şunu kabul etmeliyiz ki sünni araplar, Şiiler kadar cesur olsaydılar bugün hiçbir İslam ülkesini işgal etmek bu kadar kolay olmayacaktı. Arap Birliği denen bir oluşum var. Irak işgal ediliyor ses çıkaramıyor. sadece körfez ülkeleri değil ki, mısır, tunus, cezayir, fas, moritanya orta asya ülkeleri, azerbaycan bahreyn, ürdün arabistan gibi ülkeler de çok pasif davranıyorlar. batının kucağına oturmuş durumdalar malesef.
|
|
|