Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-31-2011, 23:41   #8
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
öncelikle ben de bir sünniyim. yorumumdan "her pisliğin altından sünniler çıkıyor" lafını nasıl ve hangi cümlemden çıkardınız bilmiyorum. ben kişiler bazında değil ülkeler bazında yaklaştım olaya. İran'ı eleştirenler için o yorumu yaptım. günümüzde sünni olup da İran gibi dirayetli olan, yeri geldiğinde batıya kafa tutabilen bir Sünni ülke yok. son zamanlarda ülkemizi saymazsak tabi. İran ideolojik olarak direnirken, Irak'ta Şiiler fiili olarak mücadele veriyor. Bugün ABD Irakta Şiilerin bölgesine neredeyse hiç giremedi. Lübnanda direnen kesim yine Şii Hizbullah. şunu kabul etmeliyiz ki sünni araplar, Şiiler kadar cesur olsaydılar bugün hiçbir İslam ülkesini işgal etmek bu kadar kolay olmayacaktı. Arap Birliği denen bir oluşum var. Irak işgal ediliyor ses çıkaramıyor. sadece körfez ülkeleri değil ki, mısır, tunus, cezayir, fas, moritanya orta asya ülkeleri, azerbaycan bahreyn, ürdün arabistan gibi ülkeler de çok pasif davranıyorlar. batının kucağına oturmuş durumdalar malesef.

" her pisligin altindan sünniler cikiyor " diyorsun demedim.
Öyle bir tablo ciziyorsunki SANKI her pisligin altindan sünniler cikiyormus gibi algilanabilir. Yani sen öyle yazdigindan degil, cizdigin tablodan...hicbir sünni alim tepki vermemis, saddamin pisliginin hesabi sünnilige cikrmaktan, sanki Baasci saddam sünniligi temsil ediyor...v.s.
Ülkelerin basindaki despotlari , cogunun imanindan bile süphe ettigim bati dalkavukcularindan yola cikmayalim istersen...ki bunlarin hicbiri sünnilik adina birsey yapmis olmak söyle dursun, cogu bunlarin sünnilere bile zulüm yapmislardir.

amerika iraktaki sii bölgelerine giremedimi yoksa girmedimi ayri bir konu...
Irakin kuzeyde Kürt, Ortada sünni, güneyde sii bölgelere ayrilmasi plani ta baba bush zamanindan beri vardir...Güneyde sii dedigin bölgede biz burda yorumlarla ugrasirken, ingilizler petrolü her dakika sömürüyor...kamuoyu uyuyor orasi baska. Güney bölgesi pastanin ingilizlere düsen böälümü oldugu icin amerika pek karismaz oralara.
orta kesimdeki siilerlede cedellesmek istemiyor cünki maksadi pastayi yemek...halki ise birbirine yedirmek.
Irakla iranin yaptigi gibi...

Sünni arablarin siiler kadar cesur olmasiyla alakasi yok.
Islam alemi bir narkoza yatirilmisti yavas yavas uyaniyor.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla