08-04-2011, 19:31
|
|
|
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
yani deccal ile savaşacak hz.mehdi...
hz.isadamı deccal ile savaşacak ?
iyide güzel diyorsunuz hz.isa gelecek yeni şeriati olmayacak islam şeriatine uyduracak diyede Hz.Muhammed kendisi hayatta iken dahi iman etmeyen etmedi islam şeriatine...
bilmiyorum mantıklı gelmiyor...
İkincisi Kuranı Kerimde geleceğine dair kesin bir ayet var mı?
üç biz neden hz.isa bekleyelim zaten şeriatimiz kitabımız ortada...
Kesin bir karar verememekle beraber yahudilikteki ve hristiyanlıktaki kurtarıcı peygamber beklentisini anımasatıyor bu bana...
|
Evet, Hz. İsa ve Hz. Mehdi orduları, Deccal ordularına karşı savaşacaklar inşaallah.
Kur'an-ı Kerim'de Hz. İsa'nın yeryüzüne inişi ve Hz. Mehdi'nin gelişi hakkında açık bir ayet yok bildiğim kadarıyla; ama şunu hatırda tutmak gerekir ki, Kur'an-ı Kerim'de 5 vakit namazın nasıl kılınacağı da açıkça yazmıyor. İslam'ın iki ana kaynağı vardır. Bunlar Kur'an ve Sünnet'tir. Hz. İsa'nın ve Hz. Mehdi'nin geleceklerine dair Hadis-i Şeriflere genel olarak bakıldığında, Hz. İsa'nın ve Hz. Mehdi'nin geleceklerinin, reddedilmesi mümkün olamayacak kadar kuvvetli haber derecesinde olduğu görülür.
Bir de, Hz. İsa'nın ve Hz. Mehdi'nin yeryüzü hâkimiyeti nasıl olacak, İslamiyet dünya coğrafyasının çoğunluğuna mı hâkim olacak yoksa tamamına mı? İnsanların çoğu mu Müslüman olacak yoksa tamamına yakını mı Müslüman olacak gibi konularda net bir bilgiye sahip değilim.
Kurtarıcı mesih inancı sadece Hıristiyanlıkta ve Musevilikte değil, başka pek çok dinde de mevcuttur diye biliyorum. Başka dinlerde kurtarıcı mesih inancının ve beklentisinin olması, Hz. İsa'nın ve Hz. Mehdi'nin geleceğine dair haberlerin doğruluğuna zarar vermez.
|
|
|