Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2011, 02:04   #16
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Günümüzde hoca çok. Peki peygamber efendimizin böyle bir sözü yoksa, onca müslüman neden bu sözün ardından, İstanbul'u fethetmek için yollara düşmüştür? Eyüp Sultan gibi alimler, neden son nefesine dek İstanbul için savaşmıştır? Sadece bir hırs uğruna mı?

Bu hadisin gerçek olmadığı, daha İstanbul fethedilmeden söyleniyordu. Amaç, İstanbul'a olan Müslüman saldırılarının önünü kesmekti. Bugünkü amaç ise Peygamberimizin geleceği apaçık gösteren bir hadisini yok etmek, Osmanlı'nın, Fatih'in şerefine leke sürmektir.

Şu konuyu okumanı tavsiye ederim;

http://www.milligazete.com.tr/makale...rdu-164915.htm

Bu arada padişahlar haşa peygamber değildir. Ülkenin tek gücü. Mutlaka küçük ve büyük hatalar yapmış olabilirler. Fatih'in fermanını yanlış yorumlamış olabilirler. Bunun hesabını Hak katında vereceklerdir. Belki biz o dönemde öyle büyük bir gücü elimizde tutuyor olsaydık, bizler de mutlaka hatalar yapardık. Bugün sıradan diyebileceğimiz insanlar olarak hatalar yapmıyor muyuz?

Bunu şu nedenle yazıyorum. Ergen olmamış bir çocuğu, bir bebeği öldürmek asla hoş görülemez. O bebek ister saltanat varisi olsun, isterse firevun bebeği. Ergen olmayan herkes Hak katında Müslüman ve masumdur. Ona karşı bir ölüm hükmü uygulanamaz. Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi bir peygamberin ümmeti bunu yapmamalı.
üniversitedeki tarih profesörleri böyle bir hadisin olmadığı görüşünde . kuzenim hacettepe tarihte okuyor onların hocalarıda uydurma demişler.
ayrıca ben büyüklere sordum onlarda o rivayetin çok şüpheli olduğu görüşünde.

diğer yazdıklarının hepsine katılıyorum abi.