Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı
yurt disinda yasayan birisi ve sirf dinim yüzünden farkli muameler gören birisi olarak bu konuda söyleyeceklerim var..
konunun gidasatina göre görüslerimi aktarmak isterim, hosgörünün su anda ne kadar elzem oldugunu dile getirmek isterim..
Malesef biz müslümanlar yanlis taniniyoruz, yanlis tanitiliyoruz o acidan kendimizi daha güzel ifade etmek adina dinimizi en iyi sekilde anlatabilmek adina diyalogun olmasi gerektigine inaniyorum..
tabiki diyalog dan kasit bir masa etrafinda oturup, dinlerin ortak noktalarini yakalamak degildir..
bakiniz hristiyanlik, yahudilik ilahi dinler olmasina ragmen bozulmuslardir ve islamin gelmesiyle gecerliligini kaybetmistir ama o dine inan milyarlarca insan var ve o insanlar islam dininden bihaber o halde o insanlara bir sekilde ulasmamiz lazim, bunu yaparken kirmizi cizgileirmizi tabiki cizmeliyiz, taviz vermemeliyiz ve dinde reform gibi safsatalara düsmemeliyiz..
biz bize düseni anlatmaliyiz bunu yaparken karsi tarafida dinlemeliyiz, ona sormaliyiz neden bize karsi önyarginiz, sorun nerede diye..
malesef islam gibi baris, huzur ve kardeslik dini terör gibi kan, kavga ve siddetten beslenen bir olguyla ayni cümlede kullaniliyor o halde sapkamizi önümüzde koyup neden böyle oldu diye düsünmeliyiz..
bu acidan diyalog yapalim derken misyonerlik ve ilimli islam gibi dini deformozyana ugratacak durumlardan uzak durmali ve ona göre hareket etmeliyiz diye düsünüyorum..
|
Çok doğru analizler.
Üstâdım, yurt dışında yaşamandan dolayı bu konuyu daha iyi bilirsin bu konuyu, bu konu gerçekden ciddi boyutlara ulaştı. Malesef Youtubeye eklenmediği için link verebiliyorum
şu linkin ilk 10 dk'sını önemle izleyiniz.
sonraları bakıs acınız daha değişecektir.
http://www.ahaber.com.tr/webtv/video...ifre--07082011
İslamofobinin son geldiği seviyeden bahsediyorlar, Mustafa Armağan gibi yazarlarımızda var. İzlemeniz faydalı olacaktır konuya yorum yapanlar olarak.