Konu
:
Latin Alfabesi Nereden Çıktı Harf İnkılabının Sebebi Neydi
Tekil Mesaj gösterimi
08-15-2011, 01:16
#
14
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
Muhteşem
Nickli Üyeden Alıntı
@parabol
Ülkenin Müslümanlığı veya Hristiyanlığı harflere göre belli olamaz zaten. Ben bu tarz bir iddiada bulunmadım ve böyle bir düşünceyi asla savunmadım. Türkler şapka taksada, harflerini değiştirsede, bir dönem ''Tanrı uludur'' deseler de Müslümanlığını muhafaza ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Benim oradaki mesajım, latin alfabesine geçişimizin nedenleri hakkında bir yorum içeriyordu. Yoksa ben şuanda yazdığım harflerden memnuniyetsiz değilim, aksine Arapça bana da zor gelir.
Fakat şunuda söylemek istiyorum ki, Türkiye Latin alfabesine girerek çok önemli bir şey başarmadı ve geçmişine uzak kaldı.
Ben yazdıklarımı size itafen yazmadım zaten. Başka bir ülkeyle kıyaslanınca bende kıyaslayamazsınız çünkü diğer değişkenler aynı değil anlamında yazdım o kadar.
Ha çok doğru söylüyorsunuz tabiki bir takım şeyleri kazıyabilmek yeni bir devlet kurabilmek için kökten değiştirilen şeylerdi ama bunu bu kadar irdelemenin alemi yok kaldı ki irdelersen nasıl müslüman olduğumuzu, nasıl arap harflerine geçtiğimizi, bir çok türk devlet kültür ve alışkanlıklarımızdan vazgeçirildiğimize de dönüp bakmamız gerekir.(ki gurur duyarım müslümanlığımdan yanlış anlaşılma olmasın)
Oysa ki bunlar bu saatten sonra sadece şüphe duyup huzursuz olmamıza sebebiyet verebilir ancak. Bunları doğal süreçler olarak karşılamalıyız. Kimseyi gizliden gizliye suçlayarak olmaz.
parabol
Açık Profil bilgileri
parabol nickli üyeye özel mesaj gönderin
parabol - Daha fazla Mesajını bul