Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-15-2011, 01:40   #17
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
Muhteşem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, ben sadece aktarmak istediğim şeyleri belirttim. Şu bir gerçektir ki sizinde söylediğiniz gibi Türkler tarih boyunca başka milletlerden oldukça etkilenmiş ve yaşam tarzlarına buna göre düzenlemiştir. Araplardan, Farslardan veya Fransızlardan. Fakat bu ülkenin dini İslam'dır ve Arap alfabesi de Arapların değilde İslam'ın harfleri olarak görüldüğü için değiştirilmesi büyük bir kesimin hoşuna gitmemiştir, bunu da doğal karşılamak lazım.

Çoğu şey irdeleyerek ve tartışarak çözülür, ben buna inanırım. Bu yüzden bu tarz tartışmaların yararsız ve gereksiz olduğu kanaatinde değilim.

Tabiki tartışmalar irdelemeler gereksiz değil bunu o anlamda söylemedim. Ama bir takım sonucada pek ulaşmıcak sadece yarayı deşecek farklı boyutlara çekilcek konular vardır ki bunları irdelemeye gerek yok dedim. Örnek verdim Türklerin nasıl müslüman olduğu. Bir çok kaynakta farklı olaylar anlatılır hoş olmayan. Ama ben sonuca bakarım bu tarz konularda.

Genelde şunu gayet iyi biliyoruz ki bu çevrede bu konularda Atatürk'ü iğnelemeye çalışılmaktadır. Oysaki şu süreçte şu gündemde tam tersi kötü dahi olsa tutunmamız korumamız gereken değerlerdir.

Demek istediğim buydu. Sonuçta zaten tartışmak için burdayız.
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla