Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-15-2011, 01:45   #18
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bakın göktürk alfabesini örnek vermem tamamen sizin "yunanlılar alfabelerini değiştirmediler" savınıza cevabendi. Bunu savunduğumdan değil. Sonuçta şartar bunu gerektirdi alfabeler etkileşime girdi değiştirildi.

Nasıl ki arap alfabesinin yerine latin alfabesini kullanmaya başladık ve bunun amacı sizin gözünüzde her ne ise aynı şekilde zamanında arap albesinin kabulude benzer gerekçelerle olmuştur bunlar doğal süreçlerdir.Osmanlı zamanında şarktan etkilenmişiz Atatürk'te garptan

Sizin örnek verdiğiniz Yunanlılar kendi alfaberini kullanıyor. Oysa ki arap alfabesi bizim öz alfabemiz değil. İkisini bir tutmazsınız. Yunanlılarla karşılaştırabileceğiniz tek durum bizim de öz "türk" alfabelerimiz vardı ancak bunlar olabilir. Yineliyorum göktürk alfabesine geçilsin madem gibi komik bir görüşüm yok olamaz.
Göktürk tarihini bilmem ama zamanla türklerin islama geçişleri olsun göç etmeleri olsun illa ki değişiklik oluşmuştur ama osmanlının konumu belliyken ve dil tamamen oturmuşken değişiklik ile göktürlerden sonra oluşan değişiklikler arasında hiç bir bağ,alaka da yoktur.Ya da olaya şöylede bakılabilir,türkler neden arap alfabesine geçmiş ? Belli ki islamla daha fazla haşır neşir olmak için olabilir.
Yunanlılarda şuan ki konumundan çin bölgesine göç etmiş olsaydı zamanla alfabelerinin yerini çin alfabesi alırdı kim bilebilir ? Göktürler zamanındaki dünya düzeni ve hareketliliği ile,cumhuriyetin kuruşuşundaki konum çok farklı olduğuda ortada.
Eğer latin alfabesi gelmeden önceki alfabe göktür alfabesi olsaydı,o zaman onu savunurdum ama değil.Burada saçma sapan değişiklikten dem vuruluyor,hele ki arap alfabesinin önemi bana göre latinden de,göktürktende,bilmemneden de daha önemli.