Konu
:
Sema
Tekil Mesaj gösterimi
08-15-2011, 23:03
#
24
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Alıntı:
abrek93
Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşın dediği çok doğru artık tamamen ticari amaçlarla yapılan bişey.adam çıkıyo hatta kadınlarda dönüyo.bi de buna para alıyo.sen hiç namaz kılan bi adama para veren gördün mü.aferin ne güzel ibadet ettin al bu da paran.ama sema da böyle.ya da madem ibadet niye gösterilerin dışında hiç yapılmıyo.sen mesela savunmana rağmen hayatında kaç kere döndün.islamda çok önemli yeri var diyosunda bi tane de delil getirmeliydin.hangi ayette ya da hangi hadiste ya da ne biliyim hangi müctehidin bi kitabında fetvasında gördün de islamda yeri büyük diyebiliyosun.senin seyrederken huzur duyuyo olman onun doğru olduğu anlamına gelmez.akıncı maç seyrederken huzur duyuyo diye maç seyretmek dinden midir.ya da yoga yapanlarda büyük huzur duyuyolar.budist rahipler huzurun dibine vuruyolar.adam kendinden geçiyo.bunlar o durumların hakikat olduğu anlamına gelir mi?
bu gibi işlerin tamamen ticari amaçlarla yapılması doğru değil hatta kadınlarda dönmesi de uygun görünmüyor evet ama bunu siz ibadetlerle karıştırdınız.hiç sema namaz yada oruç yerine geçebilir mi yapmayın.ben ?..
hayatımda baya bi dönmüşümdür.hala da ara ara dönerim.vallahi sırf o hissi hissetmek bile çok güzel.eğer aynı şekilde sizde dönerseniz göreceksiniz ne muhteşem bir his olduğunu..ben hadiste ayette görmedim ama islamiyetle bağdaştırılan ve özdeşleştirilen bir yönü olduğunu hepimiz biliyoruz.tasavvufu islamiyetten uzak tutamayız,çıkaramayız.ikiside iç içe,ikiside bereber,ikiside birbirlerini tamamlar.gerçi ben hiçbir konuda derinlemesine bilirkişi değilim ama böyle olduğunu hepimiz biliyoruz .doğru çok haklısınız benim seyrederken huzur duyuyor olman o şeyin doğru olduğu manasına gelmez.yalnız akıcıyla benim ne alakam var onu çözemedim şimdi..kel alaka yani..akıncı ya da yoga yapanlar yada kim bilmem her neyse ne beni ilgilendirmez kardeşim.bu kadar yazdıktan sonra da artık sabrımın sonuna geldim yani tebrikler..
LâHuTî
Açık Profil bilgileri
LâHuTî nickli üyeye özel mesaj gönderin
LâHuTî - Daha fazla Mesajını bul