Konu: Sema
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-16-2011, 01:46   #30
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
abrek93 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazını tekrar okudum inan cevap vermek istemiyorum kalbinizi kırmamak için.Ama orda yazılanları dinin süzgecinden geçirerek okursan çok yanlış şeyler yazıyo inan bana.Hele o ilk iki satır var ya tamamen tasavvufi hiç bir şekilde islami değil.Tasavvufa karşı değilim ancak tasavvufta islama ters düşen şeyler var.Bunların çoğu da insanların uydurdukları.Belki Şems böyle bile demiyo.Ama Şems söylüyosa bunları,Şems beni bağlamaz.Ben Şemsin ümmetinden değilim,Muhammedin(as) ümmetindenim.
Herkes okduğunu niyetiyle algılar.

İlk yazan cümleler ne der? Niyetim bana şunu anlatır cümlede. Cennete gitmek için, korktuğun için, görev olsun diye yerine getirme kitapta yazanları. Çünkü Allah'ın buna ihtiyacı yoktur ki? Var mıdır? Din bu değildir. İmanla yerine getir görev diye değil. Allah yüce korkarız elbet ama korktuğun için değil Allah'a ulaşabil hisset bunun için ibadet et. İslamiyet hoşgörülü olmak demektir eğer ki siz ibadet ediyor ve başkalarının ibadetlerini veya bilmeyenleri küçümsüyorsanız ibadet etseniz ne fayda bu islamiyet kelimesine uymaz ki?

İşte ben bu cümlelerden bunu anlarım. Benim kalbim bunu anlar.

Ve kalp kırmaya hiç gerek yok. Hele bu başlık altında.

Ben de peygamber efendimizin ümmetindenim bunu sorgulamıyorum zaten burda. Her hangi bir karşılaştırma da yapmıyorum.
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla