Söylediklerine tamamen katılıyorum. Fakat bu bir süreçtir. Tek başına bir sonuç vermez. Mutlaka öncelikli olarak K. Irak'ta pkk'nın beli kırılmalıdır. Tıpkı İran gibi uzun süreli çok büyük bir operasyon yapılmalıdır. Pkk'nın dağdaki yöneticileri ölü ya da diri yakalanmalıdır. Gerekirse bu konuda Irak yönetimine de rest çekilmelidir.
İkinci aşamada devlet muhakkak bölgedeki aşiret liderleriyle görüşme sağlamalıdır. Uzlaşıyı bdp'lilerle değil, aşiret liderleri aracılığıyla yapmalıdır. Televizyon ve radyo kanalıyla bölge halkı bilinçlendirilmelidir. Pkk'nın gerçek yüzünü gösteren ses kayıtları, video görüntüleri, itirafçıların sözleri bir bir yayımlanmalıdır.
Devlet bölgeye daha fazla memur, daha fazla işçi göndermelidir. Bölgenin normalleşme sürecine bu kişilerin katkı yapması sağlanmalıdır. Bölgedeki işsiz gençlerin iş tutar hale getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bölgede hem dini hem de bilimsel bir eğitim-öğretim faaliyeti başlatılmalıdır. Bunun için eğitimciler, din adamları seferber edilmelidir.
BDP'lilerinde mutlaka tutuklanıp, bölge sorunlarını demokratik şekilde çözecek gerçek bir Kürt partisi kurulmalıdır. Bunun için Şivan Perver gibi halkın tanıdığı, sevdiği isimlerden faydalanılmalıdır.
Dediğim gibi bu bir süreç. A'dan Z'ye her şey düşünülmelidir. Fakat önce plan bozucu, kan dökücü pkk'nın K. Irak'ta beli kırılmalıdır. Yoksa biz yaptıkça onlar yıkmaya, tehdit etmeye devam edecektir.
|