Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-18-2011, 23:27   #128
Kullanıcı Adı
dirayet
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeşim dinimizde ırkçılık yoktur eyvAllah tamam. Fakat her ne olrsa olsun Yaradanın takdirine kalarak çeşitli ırklarla yaratıldığımız gerçeğini de kimse göz ardı edemez. Benim kürt olmam hiç mi hiç önemli olamaz, hiçbir değeri de olamaz belki ama bu benim kürt olduğum gerçeğini yok etmez. Senin o arkadaşlarının da kürt oldukları halde kürt olmadıklarını dile getirdiklerine asla inanmıyorum. Bu sadece senin olaylara dar bir çerçeve ile bakmandan ibarettir.

Senin ve senin gibilerin tüm kürtleri kürt olarak kabul etmen veya etmemen esasında biz kürtlerin hiç umrunda olmaz. Çünkü bu birilerinin doğrulaması ile gerçekleşen bir şey değildir. Ben kürt olarak doğmuş muyum? evet doğmuşum. Aynı zamanda T.c vatandaşı mıyım? evet tc vatandaşıyım. Peki bu bayrağı, vatanı, ülkeyi seviyor muyum? evet seviyorum. Aynı ırktan olmamıza rağmen tüm pkk'lılara lanet okuyor muyum? evet her zaman okuyorum.

O halde sorun falan da yok. Sen birilerini istediğin gibi bir kalıba sokamazsın. Adam kürtse kürttür. Türkse türktür. Bu teferruatlara takılmadan, müslüman olup olmadığına, müslümanlığı yaşayıp yaşamadığına, nerede durup durmadığına bak. Şayet müslüman isen bunları yapmak zor olmamalı.Ve ilk bakman gereken, kıstas alman gereken şey de bu olmalı.
Neyse ben dar çerçeveden bakıyor olayım. Sen vatanını, bayrağını, ülke bütünlüğünü savunuyorsan zaten seninle bir sorunumuz olmaz. Diğer fikirlerine katılırım katılmam sorun değil onlar. Önemli olan ortak payda da yani Türkiye Cumhuriyetinin tek bir bayrak ve resmi dilininde türkçe olduğunu kabul ediyorsan benim için sıkıntı yoktur. Diğer konular teferruattır...
dirayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla