Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2011, 19:34   #10
Kullanıcı Adı
Feride
Furkan bak videoları dinledim. İlk videonun konusu neymiş efendim Peygamberimizi (s.a.v) rüyasında görüyor ve O'nun (s.a.v) Mahmut Efendi Hz'lerine benzediğini iddia ediyor. İddia ediyor diyorum zira ben görmedim o görmüş ve böyle bir benzetme de bulunmuş, yaşayışından hareketle (veli olmasından (Mahmut Efendi Hz'lerinin) hareketle böyle bir şey demiş zannedersem, ancak şeklen benzetme doğru mu olur net bilgim yok, onu açıkça söylüyorum varsa senin dini bir bilgin kaynağıyla söyle).

2. video; efendim zayıf uydurma hadis mevzu. İnsan malesef artık öyle bir hal aldı ki, sahih olan hadisler bile yok efendim bu uydurmadır diyebiliyor kafasına göre. Tabi insan inandığı gibi yaşayamayınca, malesef yaşadığı gibi inanıp inkara sürükleniyor. (Sahih olan hadis kaynaklarından bahsediyor dikkat edersen)

3. video; yahu Allah aşkına ne var bunda. Yani cennette Allah'ın sunacağı bir nimetten bahsediliyor. Ha sen buna dünyevi bir zaviyeden bakarsan dehşet bir yorum olarak algılarsın çok normal olarak. Cennette diyor, cennette. Biraz dikkat lütfen, dünyada demiyor!

Mafyanın müritleri gibi kaba (en basit ifade bu) bir ifade karşısında ben diyecek söz bulamıyorum. Bunun içerisine beni de dahil ediyorsan şayet ben bağlı değilim. Ancak saygı duyuyorum ve kalben destekliyorum bu ve bunun gibi "hak" cemaat ve de tarikatları..!

Akıncı bilahare müsait bir zamanda güvenilir internetten kaynaklarından bakacağım, ancak görüşlerimin değişeceğini sanmıyorum
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla