Konu
:
Alevilik ders kitaplarına girdi!
Tekil Mesaj gösterimi
09-08-2011, 17:20
#
8
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Alıntı:
_duygu_
Nickli Üyeden Alıntı
bu yazdıklarınıza şahsen katılmıyorum çünkü bize kaybettirenler çocukların zihinlerini bunlarla doldurmak değil aksine asıl yanlış çocuk bu, bilse ne olur bilmese ne olur yanılgısıdır...
3 yaşındaki bir çocuğun zihni 20 yaşındaki bir gencin zihninden daha sağlıklı ve verimli çalıştığını biliyormusunuz?
3 yaşındaki bir çocuğun 3 ayda hafız olduğunu fakat 15 yaşından sonra bu sürenin en az 2-3 yıl olduğunun sebebini biliyormusunuz?
gereksiz bilgi diye birşey yoktur...her bilgi hafıza açan bilgidir..
ona o açıdan bakarsanız eğer matematikteki trigonometri bize şuan ne faydası oldu? onunla ben profmu oldum?
kitap okumak, ezber yapmak, matematik yeteneğini geliştirmek insanın beyninin ve hafızasının çalışma hızını kuvvetini artıran etkenler...
çocukların bunu öğrenmesi hiçbişey kaybettirmiycek aksine alevi arkadaşına bakışı farklılaşıcak, ona tabiri caizse öcü gözüyle bakmıycak
zira nice aileler varki çocuğun alevilerle konuşmasını yasaklıyor...
3 yaşındaki çocuk ile 4.sınıfa giden çocuğu nasıl kıyasladınız anlamış değilim hemde bilimsel açıklamaları yorumunuza katarak ?3 yaşında olan çocuklar yani bebekte diyebiliriz.Genelde bilinçli öğrenme yoluyla değil görerek ve duyarak öğreniyorlar.Buda demek oluyor ki o yaşlardaki bebekler ne görürlerse ve duyarlarsa bilinç altlarına yerleşiyorr yani alışkanlık ediniyorlar.Kıyaslamalarımızı daha geniş yapabiliriz değil mi ?3 yaşında olan bebeğe dinle alakalı bilgiler ağır gelmeyebilir çünkü o yaştaki bebeğin hafızasında daha ne olabilir ki ? O yüzden ağır gelmez bebeğe.
Ama gelipte 4.sınıfta orta okula adımını atmak üzere olan bir öğrenciye bu kadar ayrıntı bilgiler veripte aklını sulandırmaya ne gerek yok çocuk tam başka birşeye konsantre olacakken ek dersler bilgiler ekleyip hafızalarını yormaya hiçte hakları yok.
Supraliminal
Açık Profil bilgileri
Supraliminal nickli üyeye özel mesaj gönderin
Supraliminal´nin Web Sitesini ziyaret edin
Supraliminal - Daha fazla Mesajını bul