Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-11-2011, 16:51   #18
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Standart
Balığın yağlı olanı lezzetlidir.
Deniz sularımız henüz daha sıcak olduğundan balığın yağ oranı sıfıra yakındır.Bu sebeble balık sezonunun açıldığı şu dönemler de tutulan balıkların pek lezzeti yoktur.
Bu yukardaki bilgiyi bana çok önceden ,hayatını deniz kenarında balık avlamaya adayan bir abimiz anlatmıştı.
Tüketmemiz gereken balıklardan biri de zargana olmalı. Çünkü içerdiği fosforun zenginliği açısından çok yararlı bir balıktır.
Bir de mezgit barbunya gibi, vucudumuza kurşun ,civa vs metallerin kolayca girişini sağlayan dip balıklarına dikkat etmemiz gerekiyor.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla