Konu
:
İran İSLAM(!) devletinden Sünnilere Bayram namazı yasağı..
Tekil Mesaj gösterimi
09-11-2011, 17:20
#
7
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
Mavera
Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar size birsey sormak istiyorum halifelik makami icin ne düsünüyorsunuz sizce 4 halifeden sonra bu makam tam anlamiyla hakki verilen bir makamdir, babadan ogla gecmesi hakkinda ne düsünüyorsunuz yani alimden, zalim dogar lafini göz önüne alacak olabilirsek bir zalimin müslümanlarin temsilcisi olmasi sizce ne kadar dogrudur..
birde emevilerin güttügü politika hakkinda ne düsünüyorsunuz..
ben şahsen 4 hallifeden sonra hz muaviyeye geçmesiyle halifeliğin daha ziyade siyasi bir makam olarak ilerlediğini düşünüyorum..-hz hasan ve hz hüseyin bunun dışındadır-
emevilerinde abbasilerinde hakkını verebilen halifeleri vardı ama özelliklede abbasiler döneminde ciddi pasifletilmişti...
emevilerin halifeliği dini önderlik değil bir siyasi önderliğe dönüştürmüşlerdir şahsi düşüncem...
taki osmanlı dönemine gelene kadar... osmanlı döneminde halife olan padişahlarımız bu vazifeyi layıkıyla uzun bir süre devam ettirmişlerdir, padişahlık yani siyasi makamlarını halifelik makamlarından ayrı tutarak temsil etmişleridr, tabi bunu yapamayan doğru temsil edemeyen padişahlarda olmuştur...
_Ednâ_
Açık Profil bilgileri
_Ednâ_ nickli üyeye özel mesaj gönderin
_Ednâ_ - Daha fazla Mesajını bul