Konu
:
İran İSLAM(!) devletinden Sünnilere Bayram namazı yasağı..
Tekil Mesaj gösterimi
09-11-2011, 18:12
#
125
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
Mavera
Nickli Üyeden Alıntı
duygu hanim ilim cindede olsa aliniz hadisinden de anlasilacagi gibi cihad sadece er meydaninda olmuyor..
sonucta ilim yolunda hayatini kaybedenler bile sehit kabul edildiginide gözardi etmeyelim zaten su andaki sorunda tam olarak budur bu terazi misali bir taraf agir basarken, digeri gücsüzlesiyor..
yani bizler er meydanlarinda güclü olalim derken ilmi yönden gerilede olabiliyoruz aslinda su anda islam ülkelerinin geri kalmasi ilk emri Oku olan bir dinle ne kadar tezat olusturduguda ortadadir..
benim kanaatim halifelik makamına siyasi bir çıkar girmemeli... siyasi bir misyonda yüklenmemeli...
osmanlı 4 halifeden sonra bunda tek muvaffak olabilen bir ülkeydi...
mesela ben sormuştum bir hocama saltanat kaldırılmasına amennada Atatürk hilafeti neden büsbütün kaldırdıda Abdülhamide sen halife olarak devam et demedi? bunda bir yanlış görmüyorum devleti bağlayan birşeyde yok bunda...
hoca dediki bunun üzerine, halifelik saltanat kadar tehlikeli birşeydi, halifeliğin amacından saptırılmıyacağının garantisi yoktu dedi.. çünkü yüzyıllarca halifelik siyasi güdümlerle ön plandaydı dedi...
işte buda halifeliğe siyasi misyon yükleyip tehlikeli gösteren zihniyet...
çağımıza göre konuşursak halifeliğin savaşacak bir makam değil, tüm müslüman ülkeleri birleştirici, yönlendirici bir makam olmasının önünde hiçbir engel yoktu...
_Ednâ_
Açık Profil bilgileri
_Ednâ_ nickli üyeye özel mesaj gönderin
_Ednâ_ - Daha fazla Mesajını bul