Savunan herkes adına konuşamam ve konuşmuyorum ama kendi adıma özet bir açıklama yapmam gerekiyor: İdam, Kur'an'daki kısas kapsamında olduğu için benim için savunulan birşeydir. Nahoş birşeydir ama daha nahoş şeyleri azaltmak ve adaleti sağlamak için adalet sisteminde yeri vardır. İfade edildiği gibi, yerleşmemiş bir düzende riskli olabilir. Bence de aceleye gerek yoktur ama Müslüman olarak da savunmak gerekir ve hedeflenilen ideal sistemde bulunmalıdır diye düşünüyorum.
Burada genelde çok ciddi yazıyoruz ama biraz da popülizm yapayım çünkü onu da biliyoruz. Ayrıca gerçeklere de uyuyor. Şöyle: 5 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edip onu öldüren ve bilinci, sağlığı dinen yeterli olan bir yaratığın benim ve benim gibilerin paraları ile beslenilmesi kabul edilemez bir durumdur. Benzer şekilde arkasında çok sayıda acılı insan bırakan, ailesinin ve devletin maddi ve manevi birçok yatırım yaptığı ve kendisine ihtiyaç duyduğu birisini vahşet için, para için, menfaat için öldüren birisi veya birileri...
|