Vidyoyu seyrettim.
Yorumunuza katılıyorum. Aynı şeyleri yazmışız. Tabii şu da var. Hocaefendi orada ayaküstü röportaj gibi birşeyde konuşuyor. Biz burada geniş zamanda düşünerek yazıyoruz. Kastedilen uzlaşmanın, irtibat gibi birşey olduğu kanaatindeyim.
Şahsen benim için uzlaşılacak birşey yoktur ancak din düşmanı olmayan her insan ile iletişim halinde olmayı tercih ediyorum. Hatta herhangi bir dinin dindarına sempatim bile oluyor. Neticede hedef aynı ama bize göre onların yolların dejenerasyonlar, geri kalmalar var. Onlar için de tam tersi geçerli olabilir. Medeni ölçülere göre karşılıklı bir anlayış ile devam etmenin çok hayırlı olduğunu düşünüyorum.
İki takımın maçı gibi. Birisi çok güçlüyse, maçtan çekinmez normalde. İslam son dindir, daha doğrusu dinin son halidir. O yüzden mantıken her türlü iletişim insanları İslam'a çeker.
Eğer Hocaefendi uzlaşmayı sözlük anlamı ile kullanmışsa, katılmak zorunda değiliz. Neticede çok kıymetli bir insan olabilir ama insandır. Farklı yorumumuzu hürmet ile ifade etmek durumu olur.
|