Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı
Üstad Bediüzzamanın vefatından sonra bir çok nurcuyuz diye ortaya çıkan gruplar çıkmış. Kimisi iran yanlısı kimisi amerikancı kimisi demirelci vs. vs.
Gülen örgütünün örgüt diyorum çünkü örgütsel bir çalışma biçimiyle çalışıyorlar. Kendilerine bir karakter bellemişler devlet destekli bir karakter. Özaldan günümüze kadar gelen süreçte misyonları halkı muhafazakarlaştırmak .
Dünyanın dört bir yanına gönderdikleri misyonerleri ile bu misyonlarını dünyayada özelliklede türki cumhuriyetlere aşılamaya çalışıyorlar. Türkiyenin çoğu yerinde insanları muhafazakarlaştırmaları için hiç bir engel yok. Ufakken yetiştirmeye başladıkları çocuklara tabiyet psikolojisini aşılayıp hizmet kavramını beyinlerine yerleştiriyorlar banada yerleştirmeye çalıştılar olmadı Bu misyona hizmet eden devletin halkı sağ muhafazakarlaştırma misyonuna hizmet eden bireyler yetiştiriyorlar. örgüt içi evliliklerlede bunu yaşam biçimine dönüştürüyorlar.
Fakat doğu ve güneydoğuda devrimci islami gruplar bu misyonun hareket sahasını kısıtladığı için gülen örgütü misyonunun alanını kısıtlayan bu devrimci grupları emniyet içine sızdırdığı hizmet erleriyle pataklıyor. Medya gruplarıyla terörist provakatör vs. gibi damgalarla damgalıyor. Filmlerinde dizilerinde bunu çok sık bir şekilde görebilirsiniz.
Muhafazakarlaştırma operasyonu ben buna koyunlaştırma diyorum.
Böyle bir karakter belli bir misyonu üstlenmiş menfaat işbirliğine dayalı bir biçimde devletle çalışıyor.
Allah devrimci müslümanları uyanık kılsın muhafaza buyursun . Amin.
|
Türkiye halkının ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuraklık, açlık ve susuzluk sebebiyle perişan olmuş Somali'ye yardımları yaklaşık olarak 300 milyon $'ı buldu. İslami devrimin yapıldığı ve 30 yıldan fazla süreden beri halkının İslam şeriatiyla (İran'daki İslami yönetim Şia olduğu için içinde her ne kadar bidatler bulunsa da) yetiştirildiği ve yönetildiği İran'ın halkının ve İran Devleti'nin Somali'ye toplam yardımı internetteki haberlerden edindiğim bilgilere göre -en son rakamı 1 Eylül 2011 tarihli bir haberden aldım- toplam 55 milyon $ kadar olmuş. Yapılan muhtemel son yardımlarla birlikte İran'ın Somali'ye toplam yardım rakamı biraz daha yükselmiş ve 75 milyon $'lar seviyelerine yükselmiş olabilir.
Yukarıdaki tablodan görüleceği gibi laiklikle idare edilen Müslüman Türkiye, şeriatla yönetilen Müslüman İran'a göre Somalili Müslüman kardeşlerine 4-5 kat fazla yardımda bulunmuştur. Oysa normalde bu durumun farklı olması beklenir. 30 yıldan fazla bir süredir İslami yönetime sahip olan İran Devleti'nin ve İslami yönetim altında ve İslami yetiştirmeyle yetiştirilmiş İran halkının; kuraklık, açlık ve susuzluk sebebiyle perişan olmuş Müslüman Somalili kardeşlerine yardımlarının, laiklikle yönetilen Türkiye'den ve Türkiye halkından daha fazla olması beklenirdi.
Türkiye'nin elbetteki İslam şeriatıyla yönetilmesini istiyorum ve halkımızın yardımseverliliğini ve duyarlılığını takdir etmekle birlikte yeterli bulmuyorum. İran'ın Somali'ye yapmış ve yapmakta olduğu yardımlarını da küçümsemiyorum elbette; yaptıkları yardımlar için sağ olsunlar var olsunlar.
Milletimiz daha dindar olsun inşaallah. Sahip olduğumuz iyi, doğru ve güzel değerlerimizi muhafaza etmek anlamındaki muhafazakârlığımız dünya durdukça devam etsin ve iyi, doğru ve güzel değerlerimi daima muhafaza edelim inşaallah.
Konu Cihannur tarafından (05-15-2016 Saat 01:25 ) değiştirilmiştir..
|