Şöyle bir mevzu var,ateist takılıp,sözde dini konularda ''aha laf soktum'' gibi davrananlar,dini bayramlarda el öperler,evlenirken dini nikah kıyarlar.Çünkü bu davranışlar analarının babalarının akrabalarının önünde sergileyemezler.Tabi anası babası onun gibi değilse,veya aileden tamamen bağımsız yaşamıyorsa.
Bunun gibilerini çok gördüm hala görüyorum.
Mesela takıldığım bir forumda bir kaç gün önce malın birisi 'inançlı olayım derken inançtan soğudum'' gibisinden söz edip,bu sözü sürekli tekrar edip,mesela ilk ayetin inmeden önceki zamanı ele alıp peygamber efendimizin babasının adını öne çıkararak ve anlamını yazarak ''İslam yokken bu isim nasıl var oluyor'' gibi malca malakça salakça daha bir çok yakıştıracağım sıfatlarla hareket ediyor.
Tabi konuyu kapadı baktı ki mallığını kendiside gördü.
Bir diğer söz ettiği şey,bir ayeti yazmış,'burada kuran' yazıyor demiş,Kur'anın bir kitap halinde değil parça parça indirildiğini söz etmiş.
Tabi peygamberimizin babasının adını ve kuran'ı öne çıkarıp sözde laf soktuğunu sanarak mallığını tescil etti.
Kendilerini akıllı sanıp,töbe haşa İslama laf soktuklarını sanarak büyük bir kazanç elde ettiklerini sanıyorlar.Hani ciddi bir yazım biçimi olsa tamam,ama o da yok,tamamen alaycı ve laf sokma üzerine.
Ama insanoğlu hakikatten mal,o kadar mal ki kürt olsun türk olsun yahudi olsun ırk mırk önemli değil genel anlamda insanoğlu mal.Hani peygamberin zamanında yaşarsın ulaşamazsın o başka mevzu,veya peygamberin zamanında olursun veya geçtim 100 yıl öncesinde olursun,bu tür şeyeler önüne koyulur ve yutarsın ateist yaşarsın,ama günümüzde şu teknolojiyi,interneti saçma sapan şeylere harcarsan ve laf sokmak için kullandığı ayetleri araştırsa asıl lafı kendisine soktuğunun farkında olur.
Sadece dini değil siyasi boyutuda var.
Hani ne yapılır bir şey okuyunca ve iyi bir mazeme ise tastik etmek için insan araştırır.
Sonra sürer insanların önüne.
Ama bakıyorsun mal bir yazar yazı yazmış,malın birisi okumuş 'vay iyi mazeme hükümete iyi gönderme olur' diye eklemiş.
Oysa araştırsa yazarın ne kadar yalancı olduğunu ve kendisinin de ne kadar koyun olduğunu ve her yazılana inanılmaması gerektiğini anlar.
Eee bunlar internet gibi bir silahı kullanmasını bilmiyorsa,bu silahı bizim kullanıp kafalarına sıkmak gerekir.
İnsanoğlu hata yapar,ama işin içinde kasıt varsa hata denmez buna.
|