Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
o saydığın isimler alim olsa da sen bir sözün hadisi kutsi olup olmadığını onlara bakarak karar veremezsin...
birşeyin hadisi şerif olmasını belirmek için sözün senedine bakılır arkadaş...
bu hadisle ilgili yorum yapan hocaların hepsi en azından benin duyduklarım rivayetin senediyle ilgili herhangi bir bilgi verilmemektedir diyorlar...
kimiside evet bu hadis değildir ama manası doğrudur diyor...
onu da bilemem...
ama dediğim gibi söz konusu hadis ise itibar edeceğin peygamberimiz olmalıdır islam alimleri değil...
|
Muteber İslam âlimleri eserlerine bu hadis-i kudsiyi aldıkları için onlara itibar ettiğimden dolayı hadis-i kudsi olduğuna inanıyorum diyorum. İmam- Rabbani gibi İslam âlimlerinin en büyüklerinden biri eserine bir hadis almışsa ona itibar ederim. İmam Rabbani, bu hadis-i kudsiyi eserine alırken onun hadis-i kudsi olduğuna inanarak eserine almıştır. Bediüzzaman Said-i Nursi de bu hadis-i kudsiye eserinde yer vermiştir.
Hadis demek zaten peygamber efendimizin diliyle söylediği sözlerdir. İslam âlimleri, peygamberimizin hadis-i şeriflerini toplamışlar ve hadisler bize bu şekilde ulaşmıştır. İslam âlimlerinin çalışmaları olmasaydı peygamberimizin hadislerini kimlerden öğrenecektik? Peygamberimize de itibar ediyoruz onun yolundan yürümüş ve yürümekte olan muteber İslam âlimlerine de itibar ediyoruz.
Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisinin senedinde sorun olduğunu ama manasının doğru olduğunu söyleyen bazı âlimlerin olduğunu sen de kabul ediyorsun. Öyle söyleyen âlimlerin bu söyledikleri ne anlama gelir? Peygamber efendimiz böyle bir söz söylememişse bile o sözün manasının yani anlamının doğru olduğu anlamına gelir. Bunu bir misalle anlatayım: Peygamberimiz: "Kur'an-ı Kerim'in indirilmesi 23 yılda tamamlanmıştır." dememiş olsa bile, böyle bir hadis-i şerif olmasa bile bu sözün manası doğrudur. Yani Kur'an'ın indirilmesi 23 yılda tamamlanmıştır. Böyle bir hadis-i şerifin olmaması, Kur'an'ın indirilmesinin 23 yılda tamamlandığı gerçeğini değiştirmez.
Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisinin manasının doğru olduğunun söylenmesi, o sözün mana olarak doğru olduğu, yani kâinatın peygamber efendimiz varolduğu için yaratıldığı anlamındadır.
Konu Cihannur tarafından (09-22-2011 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir..
|