peki bu dediklerinle bizim irandan farkimiz ne olacak.. biz 3. düya ülkesi olur, demokrasi yerine diktatörlükle yönetilen ve modern hukuk normlarini hice sayan bir ülke oluruz..
hukuk okuyorsun ve avrupa hukukunu, dünya hukukunu az cok, bilirsin bu dediklerin olsa olsa arap baharini daha bitirememis ülkelerde yada cin, küba gibi komunist ülkelerde olur..
cünkü bu tür yasalar cikarirsan önünü alamazsin, türkiyede malesef taslar tam oturmamis ve daha düne kadar irtica, terörden daha tehlikeli görülüyordu simdi gelde sen böyle ortamda terörle mücadele yap..
ben her daim demokrasiden bahsedecegim cünkü bu ülke 3 tane darbe yüzünden 30 yilini kaybetti, bu ülke askeri yönetimlerden cok cekdi, bu ülke keyfi hukuktan cok cekdi bu durumdayken ben nasil bu seferlik demokrasiyi askiya alalim diyebilirim..
eli kana bulasmis herkes cezasini cekmeli ama medeni hukuk cercevesinde yok idam yasasi varsa eger hakediyorsa oda uygulansin ki abd dede bile idam var ama yoksa onlara özel yasa cikarmak yarin farkli uygulamalarin önünü acar..
rahmetli özal terörü bitirme noktasina getirdi ama malesef 33 erin sehit edilmesiyle sürec baltalandi ve yine basa döndük ki terör ne zaman bitme noktasina gelse bazi gücler harekete geciyor ve toplumun icine kin, nefret tohumlarini ekiyor..
eger senin dedigin gibi siddetle terör bitseydi 90 li yillarda biterdi ama ne oldu terör bitmedi, 10 binlerce faili mechul, asker tarafindan basilan köyler ve bölgede taban kazanan bir terör örgütü ortaya cikdi..
Velhasil kelam senin görüsüne saygim vardir ama kendi inandigim degerler ve görüsler adina cözüme yardimci olmayacagini düsünüyorum ama tabiki askeri anlamda daha tertipli ve siki bir anlayisin olmasi notkasinda hemfikiriz ;)..
|