09-25-2011, 02:13
|
|
|
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı
Bu....
ve bu...
"Ama mümkün müydü; Osman’ları, Muaviye’leri, Abdurrahman İbn Avf’ları hadisle, ayetle ve konuşmayla doğru yola getirmek? Bu nasıl olabilirdi ki? Allah’ın Rasulu, vahiyle silahlı olduğu zaman bile bunu yapamadı. Oysa bunların bizzat kendileri, vahiyle Kur’an’la milleti yağma etmişlerdi."
Bunlar Seriatinin yazilari degilmi?
Eger onun yazisiysa, ben ehli sünnetten hic kimse bilmiyorumki böyle sacmaliklar yazsin...bunlar tipik sii propagandasidir...iranda ona ne diyorlar pek ilgilenmem. Ben okuduklarimizdan yola cikarim.
Ha dersinki,
bunu yazmadi durum degisir...
veya yanlis anladin dersin, dogruyu anlatirsiniz kardesim.
Ayrica sii oldugu yalanmi muhterem.
|
şii olmasına şiide dediğin gibi şii penceresinden baksaydı(ki şii penceresi diyerek tüm şiileri anı kategoriye koyarsanız islam devrimini nereye koyacaksınız) tekfir edilmezdi şii mollalar tarafından...
o söz galiba muhammed kimdir kitabından alıntı...
doğrudur rahatsız edici cümlelerdir...
bu kitap tez çalışmadır kendisinin...
savunamam ama kendisi bu kitap için şöyle diyor...
Alıntı:
Son nokta da şudur ki; benim bu öyküye bakış açım, mezhebî itikadlar açısından değil, herhangi bir inanç ve dine mensup bir insanın bakış açısından değil, herhangi bir inanç ve dine mensup bir insanın bakış açısından olayı değerlendirmemdir. Böyle bir bakış açısından seyredilen manzara; her türlü taassup, taraf tutma ve pek çok araştırmanın hastalığı sayılan önyargıdan uzak bir şekilde gözükecektir. Bu yüzden İslam Peygamberi hakkında seçtiğim konuşma tarzıyla ilgili olarak, okurdan beni bağışlamasını dilerim.
Çünkü burada vurgulamak istediğim şey, bir Müslüman olarak değil, tarafsız ilmî bakış açısıyla olayları değerlendiren bir düşünür olarak Muhammed’in görüntüsünü sergilemektir./Muhammed Kimdir s. 8
|
|
|
|