Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-25-2011, 21:43   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ehki kitap mı?
hangisi?
içinden cehennem ile ilgili kelimeler çıkartılılan sözde incil mi?
tahrip olmuş tevrat mı?
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hangi ehli kitap ya.. ehli kitap mi kaldi su anda inandiklari dinin, Hz isa ya inen dinle uzaktan, yakindan alakasi yok..
o zaman budistlerin, zerdüstlerin günahi nedir neden onlarin kestigini yemiyoruz?
Kur'an-ı Kerim indirildiği zaman da Ehl-i Kitabın inanışları tahrif olmuş dinleriydi. Peygamberimiz zamanındaki Hristiyanları ve Yahudileri Ehl-i Kitap olarak kabul edip de, günümüzün Hristiyanlarını ve Yahudilerini Ehl-i Kitap olarak kabul etmememiz için hiçbir gerekçemiz yoktur.

Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kesime özen gösteren ehli kitabın kestiğini yerim...
çok zor durumda kalırsam br müslüman firma yada kasap bulamıyorsam et yemem bu kadar basit...
ha illa ki yiyeceğiz mi
mesela yahudilerin koşer mührü olan bi et bulsam yerim onlarçok dikkat ediyorlar bizden daha titizler...
ama bir hristiyanın kestiği eti yemem...
21.yy da aradıın her yerde helal gıda bulabileceğin globalleşmiş bir dünyada gayrimüslim eti yemek kolaycılık olur...
Türkiye'de yaşadığım için Müslümanlardan alışveriş yaparak Müslümanların (gördüğümüze göre Müslüman diyoruz elbette. Alışveriş yaptığımız herkese sen Müslüman mısın diye sormuyoruz tabii ki) kestiklerini yiyorum. Eğer Hristiyan veya Yahudi bir memlekette yaşıyor olsaydım; elbette ki öncelikle Müslüman bir kasap arardım. Müslüman bir kasap bulamazsam Ehl-i Kitaptan bir kasap bulup onun kestiği hayvanı gönül rahatlığıyla yerdim. Çünkü Rabbim bana ve bütün Müslümanlara Ehl-i Kitabın yemeklerini helal kılmıştır.

Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
haci sen yemeye devam et, ben yemedim, yemeyecegimde..

Ehl-i Kitabın kestiklerini yemiyor olabilirsin Mavera. Bunda bir sorun yok. Ama Ehl-i Kitabın kestikleri haramdır, yenmez demiyorsun herhalde. Çünkü böyle bir şey söylersen Allah'ın helal kıldığını haram kılmış olursun. İmam Hatip Lisesi çıkışlı olduğuna göre de Allah'ın helal kıldığını haram, haram kıldığını helal kılmanın dinimizdeki hükmünü biliyorsundur.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır