Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-27-2011, 18:21   #27
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
ak sevda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
peki eli silahlı teröristler evine gelse ve senden bir şey istese ne yaparsın.
köylüleri koruyamayan onları suçlamasın, tanıdığım bir köylü şöyle diyordu biz mecburen pkk lıyız ya pkk lı olacaz veya ölecez

bizim karakolun 90 lı yıllarda bir komutanı vardı akşam civar köylere pkk kıyafetiyle gide ekmek helva isterdi. tabi mecburan veririlerdi
sabah asker kıyafetiyle gider teröristler neden ekmek helva verdiniz derdi.ve her iki defasındad şiddet uygulardı.
Askerin öldürülmesi için zemin hazırlamaya 'kendi canı için' yardımcı oluyorsa,o kişinin zaten yaşaması gereksiz anlamsız.Vicdan denen şey varsa zaten bunu yapmaz.Ha ölmüş,ha vicdan azabından ölmüş,vicdan azabından ölmek mi dha iyidir yoksa terörist tarafından öldürülmek mi ? Devlet her eve asker tahsis edecek değil,karakolunnu kurar,geçiş yollarını kapatmak için yol araması vs. ayrıca çevre köyllerin güvenliği için o kadar.Bunun gerisi halka kalmış.Ankara gibi güvenli bir yerde dahi eylem yapılıyorsa bu heryerde olacak demektir.O zaman herkes kapısını çalan her teröristi buyur etsin tabi vicdanı el verecekse.Dediğim gibi ekmekti bilmemneydi o ayrı,alırlar giderler haram zehir zıkkım olur zaten onlara hesabını verirler.Ama masum insanların öldürülmesi için zemin hazırlamasına barınma vs. gibi şeylere yardım ediliyorsa silah zoruyla dahi olsa bile,boşuna nefes alıyordur o kişi.Böyle kişileri de devlet korumuş korumamış neye yarar ? Terörün en merkezi yerinde bdp taşlanarak öyden çıkarılıyor,mhp ye oy veren köyler var,kimse can güvenliği demesin bana bahanedir.
Zaten hiç bir örgüt plansız programsız eylemde bulunmaz.
'Şu köye gidek şu karakola dalak köylüyü kullanak' demez,planını da yapar,süre hesabını da yapar,gizlenecekleri yeride planlar,taciz içinmi öldürmeye yönelik mi bunu da hesaplar,nereden gideceklerini nereden kaçacaklarını nasıl barınacaklarını hepsi planlıdır programlıdır zemini hazırlayıp yaparlar.
O gözaltına alınana o köylülerinde bundan haberdar oldukları bu yüzden açık seçik ortada. Zaten karakolda olsun merkezde köylüler hakkında bilgiler vardır kim pkklı im değil vs. diye.
Buna göre nasıl adım atacağını bilir devlet.

Konu Hüdaverdi tarafından (09-27-2011 Saat 18:24 ) değiştirilmiştir..