09-29-2011, 21:37
|
|
|
akinci öyle diyorsunda sana kücük bir örnek vereyim kardesim.. 2 sene önce sivas kafaya oynarken bir anda bir sürü sivassporlu türedi ve sordugumuzda biz sivassporu tutuyoruz dediler sonra ne olduysa sivas kümeye oynayinca onlar istanbul takimlarini tutar oldular..
ama trabzonsporlulara zor en zor sartlarda bile trabzonsporluyuz derler ve sadece iyi günde taraftarlik yapmazlar..
birde sen yukarida trabzon ve trabzonsporu ayiriyorum dedin ya sunu acik ve net söyleyim trabzonsporu tutmayanlari ben sahsen trabzonlu görmüyorum ama tabiki bu benim görüsümdür..
sahsen takim konusunda da demokrat degilim benim babamda trabzonsporluydu benim oglumde trabzonsporlu olacak ve bu konuda yeterince despotum..
tabiki baska takimi tutanlara sonsuz saygim var ayrica bizim bizanstan kastimiz istanbul takimlaridir yoksa istanbulu senden cok seviyorum buna emin olabilirsin o bizansda sizin fb cumhuriyeti gibi futbolun icinde absürd bir söylemdir bunuda anlaman gerekiyor..
Velhasil kelam feneri sevmem ama feneri tutmana saygi duyarim ama eger sivassporu tutsaydin daha bir saygi duyardim cünkü rekabet artar, sivas kalkinir, futboldaki istanbul hegomanyasi yikilir ve kalitenin artmasiyla avrupada basari gelir..
futbol takimi deyip gecmeyelim su anda sampiyonlar liginde olmamiz trabzon sehrine cok fayda getiriyor.. oteller doluyor, esnaf seviniyor, dünya trabzonu taniyor ve bir sekilde turistlik yerlerinin ilgisi artiyor yani eko sistem gibi bir döngü var..
ben trabzonluyum diyorum ama belkide daha cok sakaryaliyimdir sonucta orada dogum, orada büyüdüm, orada okudum ve ailemin büyük kismi orada bizim trabzonlulugum senin sivasliligin gibi baba mirasi ve bir sekilde o mirasa sahip cikmak adina sehir milliyetciligi yapiyorum bunuda anlayisla karsilayacagini umuyorum.. ;)
son olarak sunuda söyleyim fanatik trabzonsporluyumdur, hic bir maci kacirmam ama asla holigan degilimdir yani burada senle tartisirim ama hakaret, küfüre asla dayanmaz anlik sinirlenirim ama asla olayi kisilestirmem, gönderme yaparim, takilma yaparim ama olayi vatan, millet, sakarya meselesine getirmem yani bir sekilde tadinda birakmak en güzeli yoksa kabak tadi verir 
|
|
|