10-19-2011, 23:32
|
|
|
Alıntı:
Hasan ERBEK Nickli Üyeden Alıntı
Haklisin ama soz hakki kimde bu durumda? Bahsettigin butun kurumlar hukumetin emrinde,kanatlari altinda.su son saldirilardan ve ozellikle son aciklamalardan sonra (bakanlar,vekiller fln filan)kesinlikle bir plan olmadigi konusunda kanaat getirdim.Ayrica techizata gelince evet okuyor seviniyor ucuyoruz
sunu millilestirdik bilmem su kadar mesafeden vuran piyade tufegi lazer gudumlu fln lakin kardesim 40 sene onceki adamda anilarinda G3 den bahsediyor ,dun gelende.Askerler dipciklere cila cekmekten carpismaya vakit bulamiyor galiba.
|
Asıl söz halkta,hükümette değil,halkın sözü hareketi hükümetinden daha önemli.Halk gaza gelirse ayaklanırsa işte o zaman terör saldırısından daha beter hale gelmiş oluruz,amaç zaten o,halkı kışkırtmak,toprak almak değil zaten alamayacaklarını kendileri de biliyor.Hükümetin emrinde dediğin kruumları hükümet yükseltiyor,bütçeler bilmem neler ayrılıyor kendi silahı yapılıyor vs. gerekeni yapıyorlar her konuda ama insan aklı herşeyden daha önce gelir.İsveç midir nedir oradaki terör saldırısı mesela,1 kişi 80 kişiyi öldürdü kimin aklına gelir bu ? Kısaca ne yapardan yap zayıflatırsın ama asla %100 çözüm uygulayamazsın bunu kimse beklemesin.Zaten pkkdan kopmalar,teslim haberleri baya baya geliyor çok iyi darbe vurulıyor,zaten bu saldırının amacıda 'hala buradayız' demeye yönelik bir nevi cevap,hatta doğal karşılamak gerekir ama tabi 'neden önlenemedi' sorusu da sorulur buradan,bu soruyu sormak içinde erken,olay daha yeni.
Ben askerliğim süresince hiç g3 göremedim karakollarda hariç,komandoydum ve hk33 gibi güzel bir silah kullandım,en iyi gelişmiş bomba atar silahı bendeydi,en iyi roket cinsi roketcideydi,en iyi bixi badimdeydi,karayılan denilen mg3 dahi yoktu onun yerine hk23 vardı.Silah bakımından sorunumuz yok,her operasyonda her bölükte keskin nişancı/özel çantayla taşınana silahta vardı,komutanın sırtında sinyal bozucu cihaz da vardı arazide mayına karşı. Bir söz vardır 'baskın basanındır',burada basıldık,sayıca fazlada olsan asla karşılık veremezsin çünkü ateş üstünlüğünü kurmuşlar boru değil,ufacık demir parçası adamın ağzına sıçıyor resmen param parça ediyor,komutanlar bile kaçıyor mevziden,önceki tsk başkanı bunu itiraf etti hatırlarsan.Kolay değil terörle mücadele,karşında bir ülke olsa daha kolay.
|
|
|