10-19-2011, 23:52
|
|
|
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Asıl söz halkta,hükümette değil,halkın sözü hareketi hükümetinden daha önemli.Halk gaza gelirse ayaklanırsa işte o zaman terör saldırısından daha beter hale gelmiş oluruz,amaç zaten o,halkı kışkırtmak,toprak almak değil zaten alamayacaklarını kendileri de biliyor.Hükümetin emrinde dediğin kruumları hükümet yükseltiyor,bütçeler bilmem neler ayrılıyor kendi silahı yapılıyor vs. gerekeni yapıyorlar her konuda ama insan aklı herşeyden daha önce gelir.İsveç midir nedir oradaki terör saldırısı mesela,1 kişi 80 kişiyi öldürdü kimin aklına gelir bu ? Kısaca ne yapardan yap zayıflatırsın ama asla %100 çözüm uygulayamazsın bunu kimse beklemesin.Zaten pkkdan kopmalar,teslim haberleri baya baya geliyor çok iyi darbe vurulıyor,zaten bu saldırının amacıda 'hala buradayız' demeye yönelik bir nevi cevap,hatta doğal karşılamak gerekir ama tabi 'neden önlenemedi' sorusu da sorulur buradan,bu soruyu sormak içinde erken,olay daha yeni.
Ben askerliğim süresince hiç g3 göremedim karakollarda hariç,komandoydum ve hk33 gibi güzel bir silah kullandım,en iyi gelişmiş bomba atar silahı bendeydi,en iyi roket cinsi roketcideydi,en iyi bixi badimdeydi,karayılan denilen mg3 dahi yoktu onun yerine hk23 vardı.Silah bakımından sorunumuz yok,her operasyonda her bölükte keskin nişancı/özel çantayla taşınana silahta vardı,komutanın sırtında sinyal bozucu cihaz da vardı arazide mayına karşı. Bir söz vardır 'baskın basanındır',burada basıldık,sayıca fazlada olsan asla karşılık veremezsin çünkü ateş üstünlüğünü kurmuşlar boru değil,ufacık demir parçası adamın ağzına sıçıyor resmen param parça ediyor,komutanlar bile kaçıyor mevziden,önceki tsk başkanı bunu itiraf etti hatırlarsan.Kolay değil terörle mücadele,karşında bir ülke olsa daha kolay.
|
Tesbitlerin dogru,hak veriyorum.Ben askerlik yapmadim malzemeler nedir bilemeyebilirim ama anlatilarndan bahsettim.Karsida muhatap yok,ordu asker yok.vur kac taktigi uygulayan bir grup var.teror bitmez Heleki bizdeki.Oradaki halk umrumda degil.Askere birsey olmasin.Kus konmaz,Kervan gecmez daga,tasa uc bes mevzi kazip bina yapmis adini karakol koymus icinde bir boluk asker.sen sag ben selamet.Basin sikisinca alo de ben izin prosedurunu gectikten sonra yardima gelirim.boyle mantik olabilir mi?Hepsi acik hedef.buyur avla.O karakola harcanan paralari bilmem techizatin yerine filistine cekilen duvardan yapsaydilar cok daha islevsel ve makbul olurdu.oradaki halk umrumda degil.herkes hak ettigi gibi yasar.O halka imkan saglandikca,deger verildikce hala baska ayaklardaysa hepsinin kokune kibrit suyu.
++
Vergi vermezsin, yardım alırsın. Fatura ödemezsin, bizden keserler. Cahilim dersin, öğretmeni şehit edersin. Hastayım dersin, doktoru şehit edersin. Yolumuz yok dersin, mühendisi şehit edersin. Asfaltı kazar mayınla patlatırsın. Resmi dilini bile öğrenmeye tenezzül etmediğin devletten iş beklersin. Fakirim dersin ama inatla çoğalıp virüsleri bile kıskandırırsın. Fakirim dersin, aşiret düğününde görgüsüzlüğün dibine vurursun. Sıkıntın varsa, gel uzlaşalım, kardeşçe yaşayalım dersin, olmaz bu topraklar bizim diye iddia edersin. Biz bu toprakları kanla aldık, kanla veririz deriz, savaşalım deriz, pis faşist dersin. Arkamızı döndüğümüzde pusu kurarsın. Bıktık artık kardeş ayaklarından, Allah düşmanın bile şereflisini versin
|
|
|