Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-20-2011, 00:03   #88
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Hasan ERBEK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tesbitlerin dogru,hak veriyorum.Ben askerlik yapmadim malzemeler nedir bilemeyebilirim ama anlatilarndan bahsettim.Karsida muhatap yok,ordu asker yok.vur kac taktigi uygulayan bir grup var.teror bitmez Heleki bizdeki.Oradaki halk umrumda degil.Askere birsey olmasin.Kus konmaz,Kervan gecmez daga,tasa uc bes mevzi kazip bina yapmis adini karakol koymus icinde bir boluk asker.sen sag ben selamet.Basin sikisinca alo de ben izin prosedurunu gectikten sonra yardima gelirim.boyle mantik olabilir mi?Hepsi acik hedef.buyur avla.O karakola harcanan paralari bilmem techizatin yerine filistine cekilen duvardan yapsaydilar cok daha islevsel ve makbul olurdu.oradaki halk umrumda degil.herkes hak ettigi gibi yasar.O halka imkan saglandikca,deger verildikce hala baska ayaklardaysa hepsinin kokune kibrit suyu.
++
Vergi vermezsin, yardım alırsın. Fatura ödemezsin, bizden keserler. Cahilim dersin, öğretmeni şehit edersin. Hastayım dersin, doktoru şehit edersin. Yolumuz yok dersin, mühendisi şehit edersin. Asfaltı kazar mayınla patlatırsın. Resmi dilini bile öğrenmeye tenezzül etmediğin devletten iş beklersin. Fakirim dersin ama inatla çoğalıp virüsleri bile kıskandırırsın. Fakirim dersin, aşiret düğününde görgüsüzlüğün dibine vurursun. Sıkıntın varsa, gel uzlaşalım, kardeşçe yaşayalım dersin, olmaz bu topraklar bizim diye iddia edersin. Biz bu toprakları kanla aldık, kanla veririz deriz, savaşalım deriz, pis faşist dersin. Arkamızı döndüğümüzde pusu kurarsın. Bıktık artık kardeş ayaklarından, Allah düşmanın bile şereflisini versin
Anlatılanlar bir yana,herkes kafasına göre bir şey anlatıyor,kaldı ki g3 en iyi silahtır em manyağıdır teröristin en çok kortuğu silahtır ama eskidir.Eski olmasa sırf bu silahın korkusundan dağdan inerlerdi eminim.
Karşıda ordu olmadığı için zaten tehlikeli bu yapılanma,bir ülke olsa senin toprağında zaten varlık sürdüremez askerlerini yollayamaz,arasında gezegen kadar far var bu yüzden terör,ülkeye nazaran daha beter daha kötü mücadelesi daha zor,nereden çıkacağı iç belli olmaz.TOKİ yeni karakol binaları dikiyor,bazı karakolların doğru güvenliği çok kötü ama burada yine hükümet veya direk tsk suçlanamaz,öyle karakollar anlatırıp anlatmak bir yana izzat gözünle gör diye götürürm seni ki ağzın açık kalır,burada suçlu hem karakol komutanı oluyor hemde karaolun bağlı olduğu birlik,komutanlık artık her ne boksa,bu yüzden hakikaten pkknın yağtıkları hiç bir şey,neyseki yeni karakolllar yapılıyor yeni savunma sistemleri konuluyor,güzel gece görüşü cihazları hakim 100-200 metre değil tee ebesinin cebindeki yeri gösteren,çoğu karakolda hakim bunlar,bu yüzden de baskınlara engel bunlar.

Belli başlı kişiler yüzünden bölge halkını suçlayamazsın,bölge halkında korkudan sessiz kalan bir çoğunluk var,haklı olarak ses çıkaramıyorlar çıkarmıyorlar en doğrusunu yapıyorlar.İst de pkk gösteri yapınca,15 milyonluk şehirde kaç kişi karşı duruyor bunlara ? Bu yüzden bölge ne kadar kalkınırsa,insanlar o kadar kazanılır.pkk nın ses kayıtlarını dinlemedin sanırım,eğitime ne kadar karşı olduklarını.