10-20-2011, 02:47
|
|
|
Alıntı:
ENES_CAN_AK Nickli Üyeden Alıntı
doğru söylüyorsun bu insanlar için artık askere felan gidilmez.inşallah kimse çocuğunu askere göndermez.şehit düşenlere bakıyorumda hepsi yoksul birazda zenginler göndersin oraya çocuklarını birazda onlar korusun vatanı.benim çocuğum askere gideceği zaman aynı tas aynı hamam olsun yeminle yollamayacağım askere.belki büyük konuşuyorum ama birileri rahatça yaşayacak diye garibanların çocukları dağlarada yem olmak zorunda değil.
(Ben oğlumun düşerde biryeri incinir diye bisiklete binmesine bile izin vermezdim..
Aydınlı şehidimizin annesi..)
başbakanı bağlayan bir şey yok ha..
kusura bakma başbakan,bakan kim varsa hepsini bağlıyor.biz onları bu ülkeyi yönetmeleri , huzuru sağlamaları, düzeni sağlasınlar diye seçtik onlarda bi zahmet yapacakları şeylerle bunu sağlasınlar.başbakanı dünya bağlıyorda filist,suriye,mısır vb. 24 şehit düşmesi bağlamıyo senin gözünde öylemi.kusura bakma benim sevdiğm inandığım başbakanı Recep Tayyip Erdoğanı olanlar bağlıyor. ve bende bundan dolayı başbakanı eleştiriyorum.
|
Kimse çocuğunu askere göndermesin diye bir şey yok,herkes gönderecek elbet göndermesi de gerekli,burada gönderilsin veya göderilmesin demek zaten saçma olur,gönderecek herkes ama soracakta 'güvenlik ne kadar' diye.
Ha zengin gitmiş ha fakir bu da fark etmez,ölenler zengin çocuğu olunca pkk ya lanet mi edilmicek ? Ölen kişinin kimlerden oluştuğundan çok 'neden teknoloji gücümüze rağmen şehit veriliyor' denmeli,yoksa bu teknolojiye sahip olanlar kullanmayı mı bilmiyor ? Karşı istihbarat ne denli kuvvetli ? Bu sorulur sorulmalı da,devlet asker de zaten kendi içlerinde soruyordur bunlar,bilmediğimiz çok şey var.
Başbakanı tabi ki bağlamaz silahla mücadele,dediğim gibi atılımlar yaptırır,görevler verir,emir eder gerekirse ama mücdele askeri boyutunda olduğu için askerleri ilgilendirir daha çok.
Bir çok operasyon haberi yapılıyor,o arazide asker yok mu denmeli.Burada başbakanın yapacağı bir şey yok,o bölgeden sorumlu kişileri bağlayan bir mesele bu,askeri eğitimden sorumlu kimse onlardır.
Suriyeyi Filistin'i söylemende garip,Suriye ye karışıyor başbakan ama oradaki olayları yönlendiremiyor gördüğün gibi,pkk yı da yönlendirmiyor kendisi,iç sorun ile dış sorunu karıştırmamak gerekir,karıştırsan da tutarsızlık söz konusu olur.
Cumhurbaşkanı mesela,sınıra gitti fotoları yayınlandı,hiç bir gazete yazmadı 'neden bu mevziler çuvallardan oluşuyor' diye,cumhurbaşkanı da sordumu sormadı mı bilinmez.Ne kadar önlem alırsan al baskın basanındır bu kadar net basit.Bu ülkenin başbakanı bile suikaste uğradı vakti zamanında,insanoğlu bazı onularda aciz bir şey yapamaz önlememez,sadece en az boyuta indirmeye uğraşır o kadar.Askere gittin mi gitmedin mi bilmiyorum ama gittiysen veya gideceksen sana öğretecekleri en önemli şey,'zaiyat verilir ve bu size bağlı,bizim ve sizin göreviniz en aza indirmek,vermicez diye bir şey yok' bu kadar basit.Taş atanlara karşıdurmuyorsun,saatte bilmem kaç hızla ilerleyen mermi var,hafife alma sakına.Ve karşındaki de bir insan,bir beyin,bdüşünene plan yapan bir kafa var.
|
|
|