Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2011, 18:14   #32
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
ak sevda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hayır o konuyu görmedim
onların en büyük derdi harf ınkılabına Mehmet akifi alet etmekti ezan türkçe ibadet türkçe e tabi kur'an -da türkçe olmalıydı bunu anlayan Akif bu meali yaktırmış
yakın tarihimiz yalanlarla dolu inşaallah en yakın zamanda bunlar birbirlerinden ayırt edilir
Tarihi bir kenara bırakalım. Hayal et. Ak Sevda olarak bir Kur'an meali yazıyorsun. Yazarken bir gerçeği fark ediyorsun. Yazdığın meal kötü amaçlara hizmet edecek. Sırf bu nedenle de Kur'an mealini yakma kararı alıyorsun.

Olabilir. Saygı duyulur kararına. Fakat bu kararı aldıktan sonra o meali yazmaya devam eder misin? Yani yakmak için Kur'an meali yazabilir misin? Meali de geçtim. Bir kağıt parçasına, sonradan yakılmak üzere Allah, peygamber yazabilir misin? (Haşa)

Ben yazmam. Mehmet Akif hiç yazmaz. Yazmadı da. Hiçbir zaman, "Ben meali yazıyorum ama bunu sonradan yakın" demedi. Akif 1930'da yazmayı bırakıp, "bunu yakın" deseydi, görüşlerinizde haklılık olurdu. Ama yazmaya, düzeltmeye devam etti. Bu durumda Akif, yakmak üzere meal yazmış olur ki böyle bir günaha abdestsiz Müslümanlar bile girmez.

Peki Akif ne dedi? "Ömrüm yetmez de tamamlayamazsam yakın" dedi. Çünkü mealinin yarım olmasını, eksik olmasını, hatalı olmasını istemiyordu. Mealinde mükemmeli aradı. Bu nedenle de ömrü boyunca o meal için çalıştı.

Sonuç olarak Akif'in endişeleri vardı. Fakat mealin yakılmasının sebebi bu endişeler değildi.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla