Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-24-2011, 04:30   #36
Kullanıcı Adı
Eşref
Dinde elbette bence sence olmaz. Fakat buradaki mesele çok farklı.

Bayan Gül baş örtüsü neden takıyor? Aksesuar olsun diye mi? İnancı gereği öyle giyiniyor. Sanırım bundan kimsenin şüphesi yok.

Peki Hayrünnisa hanım, senin bildiklerini bilmiyor mu? Eminim biliyordur. Cahil bir bayan değil. Demek ki böyle giyinmeyi kendince uygun buluyor. Demek ki onun için bu şekilde giyinmek, dinen uygun. Ne diyelim?

Sonuçta giyim konusu, tesettür konusu, çok kesin çizgilerle belirlenmiş bir mevzu değil. Yorum farklılıkları olabiliyor. Bu konu, içkinin haram olması gibi kesin ve tartışmasız bir çizgiye sahip değil. Eğer öyle olmasaydı, tesettürün şekli bu kadar tartışılmazdı.

Bu kadar yazıyorum, fakat yanlış anlaşılmasın, Hayrünnisa hanımın giyim şekli doğrudur demiyorum. Sadece ona saygı duyuyorum. Yoksa elbisesinin darlığını da geçtim, en başta bir bayanın böyle topuklu bir ayakkabı giymesi bile çok doğru değil. Hem dikkat çekici hem de tak tuk ses yapar. Ziynet eşyasının sesinden pek farkı kalmaz. Ama Hayrünnisa hanımın kendi aklı var, geniş bir bilgisi var, üstelik yanında eşi var, oğlu var. Bir eleştiri yapılacaksa onlar yapar. Ben karışırsam, yarın bir başka yabancı da bana karışır. Ortada saygı, sevgi, hoşgörü kalmaz.

Konu Eşref tarafından (11-24-2011 Saat 04:33 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla