Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 03:40   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
NeVaRiYe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kılıçdaroğlu nasıl bir adam atsa, nasıl bir açıklama veya tespitte bulunsa bu süreçten galip gelebilirdi ki ?

Tarihte o dönemde 12-13 tane kürt isyanı gerçekleşmiş ve her isyanda o dönem iktidarınının yani CHP'nin faşist tutumu, bu etnik kökene karşı düşmanlıkları bedahet derece ortadadır. Bu faşist tutumun ve ırkçı yaklaşımın sorumluları İsmet İtönü ve Atatürk'tür dese süreçten galip çıkabilir miydi ?

Veya bu tür bir açıklamada iktidardan destek alabilir miydi ?

Peki ya MHP bu tür açıklamalarda hangi safta yer alırdı ?

Yoksa yalnızlığa itilir parti içi muhalefetin oyuncağı mı olurdu ?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin, Dersimli Alevilere yapmış olduğu katliam için devlet adına özür dilemesinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu ağzıyla kuş tutsa da hiçbir şekilde galip çıkamazdı! Eğer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Dersim Katliamı ve diğer bütün kötülükleri ve bütün zulümleri için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan önce davranıp CHP olarak katlettikleri Dersimli masum Alevilerden, onların yakınlarından ve CHP'nin kötülüklerine ve zulümlerine maruz kalmış herkesten ve onların yakınlarından özür dileseydi, işte o zaman AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dönüp:

"Bak ben, CHP'nin berbat, rezil ve kirli tarihiyle yüzleşiyorum. CHP'nin; Dersim Katliamı, İstiklal mahkemeleri katliamları, demokrasi, hukuk ve insanlık düşmanlıkları, Trakya olaylarında yahudilere yapılan katliamlar, Varlık Vergisi'yle gayrimüslimlere yapılan zulümler, yaptırdığımız ve sebep olduğumuz askerî darbeler gibi bütün kötülükleri ve bütün zulümleri adına CHP'nin kötülüklerine ve zulümlerine maruz kalmış herkesten ve onların yakınlarından özür diliyorum. Biz, CHP'ye Yeni CHP (YCHP) diyerek zaten CHP'nin geçmişini reddettik. Geçmişini reddettiğimiz zalim CHP'ye yazıklar olsun!
CHP'nin berbat, rezil ve kirli tarihindeki zulümlerimiz sebebiyle zulüm yaptığımız bütün mazlumlardan, ülkemize ve milletimize yapmış olduğumuz bütün kötülükler ve bütün zulümler için Müslüman Türk Milleti'nden defalarca özür diliyorum." diyebilir, CHP'nin rezil tarihi boyunca zulme uğrattıkları mazlumlardan ve milletimizden özür dileyerek CHP'nin tarihiyle yüzleşebilirdi.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla