12-04-2011, 12:53
|
|
|
"Önder Sav halt etmiş"
“Önder Sav halt etmiştir. Ne Önder Sav ile ne de CHP'nin herhangi bir üyesi ile hiçbir temasım olmadı."
CHP'de Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün başlattığı Dersim tartışmasının ardından parti içi muhalefet yeniden hareketlendi. Eski Genel Sekreter Önder Sav'ın bir süredir 52 eski PM üyesi ve eski milletvekilleri ile Ankara'daki Kahire Caddesi'nde tutulan büroda bir araya geldiği ortaya çıkmıştı. Sav'ın bir toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'den ayrılarak Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener'i CHP'ye getirmek istediğini söylediği ileri sürüldü. İddiaya göre Sav, “Buna itiraz ettim. Şener'in Sivas davasındaki zanlıları cezaevinde ziyaret ettiğini hatırlattım. ‘Seçmene cevap veremezsiniz' dedim. Bunun üzerine vazgeçmek zorunda kaldı” dedi.
ŞENER: “CHP'YE GENEL BAŞKAN YAPALIM DESELER GİTMEM”
Konuyla ilgili Yeni Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez'e konuşan Abdullatif Şener, Sav'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Şener şöyle konuştu: “Önder Sav halt etmiştir. Ne Önder Sav ile ne de CHP'nin herhangi bir üyesi ile hiçbir temasım olmadı. Bence kendi iç kavgalarına beni alet etmek istiyorlar. İç çatışmalarına beni malzeme yapmak istiyorlar. Dolayısıyla kullanmaya çalışıyorlar. Hayali senaryolar üretiyorlar. Dayanak olarak da beni göstermek istiyorlar. Beni değil CHP'den milletvekili, ‘Gel seni CHP'nin başına dikeceğiz' deseler asla kabul etmem mümkün değil. CHP ile yan yana gelmeme mümkün değil. Benim dünya görüşüm ile CHP taban tabana zıt. Bir araya gelmemiz, uyuşmamız imkansız. Milletvekilliğimin sona ermesinden sonra ne CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ne de Kemal Kılıçdaroğlu ile herhangi bir temasım oldu.”
habervaktim
|
|
|